Säsongens första pressträff.

Milans tränare Stefano Pioli har hållit sin första presskonferens i samband med säsongsuppstarten på Milanello idag och svarat på en del frågor.

Hur mycket firade du att ni säkrade en plats i Champions League?

— Vi njöt av det i några dagar, sen började vi direkt tänka på framtiden. Klubben och jag började planera nästa säsong. Vi är glada över resultatet förra säsongen men nu tänker vi enbart på kommande. Det ska bli trevligt att träffa alla spelare igen.

Ni startar lite tidigare i år, hur kan ni förbereda er?

— Vi startar lite tidigare, men vi vill göra saker i lugn och ro och på bästa sätt. Vi kommer från en tung säsong men vi har nu fått vila och jag är säker på att spelarna är redo.

Vad förväntar du dig av sommaren?

— Klubben vill vara med i toppen. Vi vill fortsätta arbetet vi lagt ner senaste ett och ett halvt åren. Vi måste höja nivån på laget. Jag skulle gärna sett att vi hade en full trupp redan nu, men jag vet att det är omöjligt. Vi måste vara bra förberedda, men jag är säker på att vi kommer göra vad som krävs för att vara i topp.

Vad är ditt mål i inhemska ligan och i Europa?

— Först och främst hoppas jag på en säsong med publik på läktarna. Vi vill ha en återgång till det normala. Vi vill bekräfta att vi är ett topplag. I Italien finns det 7 lag som är starka och som vi slåss emot. I Europa vill vi vara ett lag som överraskar.

Hur viktig är Kessié för dig?

— Franck har vuxit mycket, som många av sina lagkamrater. Han har gett mycket men han kan växa lite till. Vi vet alla hur viktig han är för oss. Jag har pratat med honom mycket denna sommar, han är lugn och motiverad.

Vilken spelare behöver du istället för Calhanoglu?

— Gigio och Calha gav allt in till sista dagen. Jag är säker på att resterande i gruppen är motiverade att göra bra ifrån sig. Transfermarknaden är lång, vi behöver kvalitetsspelare. Med rätt kvalitéer och anda kommer man långt.

Hur känns det att se Calhanoglu i Inter och Donnarumma som huvudperson i EM?

— Jag har fortfarande ett band till dem men nu är det en ny säsong. Vi har påbörjat en väg och vi vill få bekräftelse, vi vill spela den bästa fotbollen som möjligt.

Vart ska ni börja?

— Nu tänker vi på att förbereda oss och komplettera laget. Sen tänker vi på ligan och Champions League.

Vem ska vara kapten?

— Romagnoli är kapten. Men styrkan i ett lag är att ha flera. Vi kommer utse vicekaptener tillsammans. Jag har ett lag med stor känsla för gemenskap.

Kan ni förbättra er jämfört med förra säsongen?

— Vårt mål är att bekräfta oss på en hög nivå. Att prata är inget värt, det är på planen vi måste visa det. Vi siktar på att vara bäst på plan, vi måste vara ambitiösa. Vi måste visa att vi har en eld inom oss och överlista våra motståndare. Sen får vi se på slutresultatet.

Hur går det med Ibrahimovic?

— Vi har haft kontakt med Zlatan nästan varje dag. De som träffat honom är nöjda. Det kommer ta ett tag tills vi får se honom springa. Även Calabria är på väg tillbaka. Han kommer snart börja träna med de andra. Bennacer likaså, han är redo att börja träna med gruppen.

Har du hört något från Kjaer? 

— Jag pratar ofta med Simon. Han har upplevt något svårt och många blev överraskade av hans klarhet och lugn, men det blev inte vi, vi har alltid vetat om hur han är som person och hans humana sida. Han behöver nu vila efter en bra säsong och väl genomfört mästerskap.

Vem förväntar du dig mer av?

— Från alla, även mig själv. Vi kan alla förbättras och vi måste göra det. Alla förutom Ibra, ingen annan har nått toppen av sin karriär och detta ger mig hopp.

Kommer någon ung spelare lämna?

— Vi är bara i början av transferfönstret. Vi har vår strategi och vi vill implementera den. Vi får se vad som händer.

Vilken typ av säsong förväntar du dig?

— Det är en tuff tävling, alla vill nå Champions League. Det finns många bra tränare, synd med Conte, ligan skulle nått en annan nivå. Det kommer bli en bra säsong.

Kommer detta bli Leao’s år?

— Jag hoppas detta kommer vara Milans år. Jag förväntar mig att spelarna växer. Jag förväntar mig mycket från honom. Vi har pratat och jag är övertygad om att han är motiverad och beslutsam.

Är Milan reda att offra sig för att behålla Kessie?

— Detta är en klubbaffär. Vi vet alla hur viktig han är och han är lycklig här i Milan.

Kommer Tonali spela?

— Det är inte officiellt ännu men jag är lycklig med hans bekräftelse. Jag är öppen för alla lösningar, det viktigaste är att sätta spelarna i en position som gör dem mest nytta. Vi måste alltid vilja spela och dominera. 

Det var många skador förra säsongen.

— Förra säsongen spelade vi mycket. Vi startar denna lite tidigare och därför vara mer förberedda.

Har du hunnit prata med Maignan?

— Ja flera gånger. Vi har värvat en utomordentligt bra målvakt. Han är mycket motiverad

Kommer vi få se någon ny taktik?

— Det kan det bli. Detta är något jag alltid ändrat på under min karriär. Att vara oförutsägbar är en fördel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen