Inför: Atalanta – AC Milan

Det är nu det ska avgöras. Sista matchen för säsongen. Om Milan ska vara säkra på en Champions League plats är vinst ett måste. Annars måste man förlita sig på att Bologna tar poäng hemma mot Juventus eller att Napoli tappar poäng hemma mot Verona.

Milan

Milan missade chansen att säkra en topp fyra placering hemma mot Cagliari senast. Nu väntar istället en måste match borta mot Atalanta. En plats i Champions League betyder inte bara ett ekonomiskt tillskott utan även att man har chans att knyta namnkunniga spelare till klubben. Även egna spelare såsom Donnarumma och Calhanoglu ryktas lämna om man inte lyckas kvalificera sig dit. Detta då spelarna har utgående kontrakt. Milan kommer ställa upp i sitt vita ställ, som brukligt för stora matcher och europeiska cupfinaler så det råder ingen tvekan om hur viktig matchen är för klubben.

Curva Sud fansen har meddelat att man kommer möta upp spelarna innan avfärden vid Milanello på söndagsmorgonen. Allt för att ge spelarna motivation och pep inför säsongens kanske viktigaste match.

I Milans trupp saknas bara knäskadade Zlatan. Rebic ryktas starta på anfallspositionen och Leao tar plats ute på vänsterflanken.  Calhanoglu placeras åter centralt i banan istället för Diaz och Salemaekers ute på högern. Det finns dock oklarheter om Rebic är fit for fight och om han kommer starta. I mål för kanske sin sista match i Milan, Donnarumma som förra matchen firade 250 matcher i klubben.

Milan kan som andra lag i historien hamna utanför topp tre placering efter man blivit vintermästare samma säsong. Juventus lyckades med den mindre åtråvärda bedriften säsongen 1935-36, då man slutade på en femte plats.

Atalanta

Medans Milan haft speluppehåll sedan förra veckan har Atalanta hunnit med en cupfinal. En final som förlorades mot Juventus. Man kan diskutera om det är en fördel eller nackdel att man förlorade denna. Atalantas coach Gasperini har meddelat att man kommer göra allt för att knipa andra platsen i serien. Bästa placering i deras historia är en tredje plats, säsongen 2018-19. Förutom äran skiljer det även en hel del i prispengar beroende på vilken placering man hamnar på i tabellen. Så att säga att redan Champions League klara Atalanta inte har något att spela för vore en lögn.

Atalanta kommer med en trupp utan skador eller avstängningar. Det finns dock viss osäkerhet gällande Gosens. Muriel förväntas starta på topp med Zapata.

Sedan Gasperini blivit tränare för Bergamoklubben har man mött Milan nio gånger. Facit så här långt är 3 vinster, 5 oavgjorda och 1 förlust så de har en liten fördel mot Milan.

Snabba fakta:

  • Första matchen denna säsong lagen emellan vanns av Atalanta med 0-3.
  • Milan har gjort minst 2 mål i 22 av senaste 24 bortamatcherna
  • Milan är obesegrade i 23 av deras 25 senaste bortamatcher
  • Milan har hållit nollan senaste 4 matcherna
  • Atalanta har vunnit deras 7 senaste hemmamatcher
  • Atalanta har hållit nollan senaste 3 hemmamatcherna
  • Atalanta har gjort minst 2 mål i deras senaste 7 hemmamatcher

Serie A: Atalanta – Milan

Arena: Gewiss Stadium (Stadio di Bergamo)

Avspark: 23/5-2021, kl 20.45.

TV: Cmore Fotboll, Cmore Stream

Domare: Maurizio Mariani

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen