Pioli: “Vi är inte rädda”

Dagen innan den avgörande matchdagen för CL-kvalet, men även den sista matchdagen för den här säsongen, berättar Pioli i presskonferensen att ett laddat Milan kommer ta sig an Atalanta imorgon kväll:

— Den sista matchdagen kommer vara avgörande i år. Vi har snackat om viktiga matcher och imorgon väntas vi spela en sådan. Vi är väl förberedda och laget är taggat på att ta hem ett bra resultat ifrån den här matchen.

Efter en antiklimatisk prestation mot Cagliari som hade fastställt en plats i CL vid en vinst, förklarar Pioli hur onsdagens oavgjorda hemmamatch påverkat laget:

— Vi har haft en väldigt särskild vecka. Vi var väldigt besvikna i onsdags men vi förvandlade besvikelsen till motivation och koncentration inför den här matchen istället. Det har funnits mycket blandade känslor bland oss i laget men vi har gjort det bästa av situationen, vi är redo för den här matchen. Spelarna måste tro på sig själva för att lagen i Serie A har visat sig varit väldigt pålästa i år.

Efter en katastrofal 5-0 förlust borta mot Atalanta förra året har Pioli äntligen chansen att besegra det enda laget som han inte vunnit mot i Serie A, speciellt med den otroliga bortaformen som hans Milan har haft i år:

— Vi möter ett Atalanta som har gjort sig förtjänta till en plats i CL och vi förväntar oss att de kommer spela till sin bästa förmåga imorgon. De har bevisat att de har väletablerade taktiska idéer som de tar med sig till planen. Vi var inte riktigt på deras nivå förra året men nu är vi mycket närmare deras prestanda och vi har chansen att bevisa att vi kan ta oss an och vinna mot varje lag i ligan. Vi har inte gett upp på oss själva ända sedan i september, vi har inte förlorat vårat självförtroende och imorgon måste vi ge in en sista stöt. Nu måste vi hålla oss samman i gruppen och göra vårat bästa imorgon.

En mycket tuff vecka har passerat men ledningen har uttryckt sitt förtroende för Pioli:

— Ledningen har alltid visat sitt stöd för mig; de har funnits där för mig, visat mycket nöje och tillit för mitt arbete med laget. De har varit mycket nära laget under veckans gång.

Efter Zlatans skada förklaras nu att ännu en spelare kommer saknas i anfallet:

— Rebic är närmare ett nej än ett ja men vi kommer kolla till hans läge imorgon. Han har skadat sin vadmuskel och idag lyckades han inte ta sig igenom hela träningspasset. På andra sidan mår alla andra spelare bra och är i ett bra tillstånd inför imorgon.

Med Ibras skada reflekterar Pioli på den föregångna säsongen och vad som har påverkat lagets form efter en utomordentlig start:

— Skadorna har påverkat oss, vi har haft några svajiga matcher på grund av dem. Ibra kunde inte hjälpa oss när han var skadad och vi inte lyckats byta ut honom med en spelare med rätt karaktärsdrag. Vi är ett lag som har spelat många matcher i år och det har försvårat våran säsong på många sätt. Vi har haft fler skador än vi har förväntat oss, problemet har varit när vi haft 6, 7 eller 8 skadade spelare och vi har inte haft tiden att låta de vila upp sig inför de nästkommande matcherna. Vi behöver förstå vad vi kan göra för att förbättra oss inför nästa säsong.

Imorgon väntar en avgörande match mot en väldigt tuff motståndare som på sätt och vis kommer bestämma betydelsen för den här säsongen, men kommer främst vara en möjlighet att sätta ett bra avslut på en mycket svår säsong:

— Jag kan inte säga om säsongen varit positiv eller inte förens imorgon. Vi kommer utvärdera säsongen när den är över, morgondagens match är för laddad för att vi ska hinna tänka på sådant. Med det som vi lyckats göra i år så förtjänar vi att ta tredje platsen men vi måste säkra våran plats i tabellen imorgon. Vi är ett lag med spelare som aldrig har känt sig rädda för sina motståndare. Vi har spelat många viktiga matcher och laget har alltid visat en bra attityd och har bekantat sig med situationer som den som vi befinner oss inför matchen imorgon.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer