Inför: Milan – Celtic

Milan siktar på att kamma in sin tredje vinst i deras Europa League-kampanj den här säsongen när de möter Celtic hemma på San Siro i kväll.

AC Milan:

Milan kommer komma in i kvällens match med tanken att en vinst är tillräcklig för att de ska kvalificera sig vidare i Europa League. Om det inte skulle vara fallet kommer den sjätte matchen vara avgörande för vilka lag som lämnar gruppspelet, minnen som väcks ifrån 2018-2019 säsongens möte mot Olympiakos när Milan slogs ut ur gruppspelet med Gattuso på bänken.

Milan kommer tillbaks ifrån en vinst mot Fiorentina med ett bra spelardjup i truppen där både Ismael Bennacer och Samu Castillejo ryktas vara tillbaka i dagens match. Bland de saknade kommer Zlatan och Leao vara frånvarande i ytterligare en match.

Med Pioli tillbaka på bänken ryktas Milan ge en startchans åt Jens Petter Hauge eller Brahim Diaz på vänsterflanken, Rebic kommer behöva fylla in i forwardpositionen ännu en gång. Med Diaz på ytterpositionen kommer Calhanoglu med störst sannolikhet ta nummer 10 positionen efter en god prestation mot La Viola. Pioli förväntas vila Kjaer vilket kommer se Gabbia och Romagnoli som centerbacksduon. Slutligen kommer Dalot med störst förmodan starta vilket ger viktig vila för antigen Calabria eller Hernandez som båda har varit dominerande i deras respektive positioner.

Celtic:

Celtic startade säsongen dåligt och har blivit något utav ett lag i kris. De är på jakten efter sin 10:e skotska ligatitel men har endast lyckats vinna två av deras 10 spelade matcher vilket har resulterat att deras rivaler Rangers leder med 11 poäng. I helgen slogs Celtic ut ur den skotska ligacupen efter att ha kommit tillbaka ifrån en 4-1 förlust mot Sparta Prag. Celtics supportrar har gjort sina åsikter mer än klara, de vill att Neil Lennon ska avgå.

Celtic saknar fortfarande deras förstavalsytter i James Forrest. En av Celtics enastående spelare som har presterat trots deras dåliga resultat är den Milan-ägda Diego Laxalt som på sin lånstint imponerat tillräckligt mycket för att han nu ryktas göra sint flytt till Celtic permanent. En fara för Milans backlinje kommer vara fransmannen Odsonne Edouard som saknades i det sista mötet. Han har hittills kammat in 7 mål på 14 matcher och kommer vara tillbaka ifrån start i rollen som forward. En annan spelare att hålla ögonen på är den norska Kristoffer Ajer som ryktas ha hamnat i Maldini och Massaras sikten inför nästa transferfönster.

Celtics varierande formationsval kommer troligtvis betyda att de går ifrån en trebackslinje till en fyrbackslinje i detta möte mot Milan.

Snabba fakta:

  • Milan har vunnit deras 4 senaste möten mot Celtic.
  • Milan har inte släppt in något mål i deras tre senaste hemmamöten mot Celtic.
  • I Celtics fyra senaste Europa League-matcher snittas ett kollektivtantal på 2.5 insläppta mål ifrån de spelande sidorna.
  • Celtic har släppt in minst två mål i deras fyra senaste matcher i europaspel.
  • Milan har gjort minst två mål mot Celtic i deras tre senaste möten.
  • Europa League: Milan – Celtic
  • Arena: San Siro
  • Avspark: 18:55
  • TV: 9:an, Dplay och Eursport Player
  • Domare: Ricardo de Burgos Bengoechea

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen