Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Celtic

Donnarumma – 6.5 Kan inget göra på de två insläppta målen. Men har också ett flertalet fina räddingar idag. Inget att orda om, säkerheten själv därbak.

Dalot – 5.5 Gör det han ska idag. Varken mer eller mindre. Känns långt borta från en startelva idag där Calabria är given.

Kjaer – Utgår tidigt med skada. Vi håller alla tummar att skadan inte är allvarlig.

Gabbia – 5.5 Godkänd idag mot ett dåligt Celtic. Känns väldigt tunn och valpig emellanåt. Är Kjaer borta länge så känns Gabbia väldigt osäker i rollen att ersätta Dansken.

Theo – 6 Alltid ett hot framåt. Dagens Theo och då menar jag rent generellt, så får man även en bra defensiv, så även idag. Offensiven är där som vanligt. Och kallar dagens insats som STABIL.

Krunic – 4 Inleder matchen med ett juniormisstag. Där han slarvar med en bollmottagning och Celtic utnyttjar detta och gör mål. Detta fortsätter sedan halvleken igenom där Krunic inte hänger med alls. Blir riktigt utbytt i halvtid.

Kessie – 6 När Krunic gör en svag insats på mitten så ställs det krav på Kessie att städa och springa för två. Detta gör han som vanligt och insatsen i sig idag är inget som sticker ut, men i avsaknad av hjälp så gör Kessie ett enormt jobb.

Castillejo – 6 Gör ett mål idag pch börjar matchen piggt. Är alltid ett hot framåt och målet gör att betyget blir lite högre. Känns dock som att han kommer längre och längre bort från elvan.

Jens Petter Hauge – 7 MOTM Gör ett mål och ett assist idag. Utöver detta så skapar Hauge alltid något från kanten. Har på den korta tiden i Milan kommit in väldigt bra i allt och detta gör insatserna ännu mer imponerande. Är Milans bäste spelare idag.

Hakan – 6 Likt Casti målskytt idag. Och likt Casti så är det målet som höjer betyget idag. Har en märklig match där han ibland gör otroliga saker för att i nästa sekvens gör enkla misstag. Säkert situationen med kontraktet som spökar, men visar hur viktig han är med sin kvalitet när det kommer till fasta. Men det borde inte vara skäl nog att få starta varje match.

Rebic – 5 Visst Rebic spelar på fel position och alla heder till att han sliter och alltid ger järnet i alla situationer. Men han är direkt svag idag, han är dock inblandad i två mål idag. Där han först får med sig frisparken som leder till mål och sedan i en rörig situation framför mål som leder till 2-2. Vi hoppas Zlatan är tillbaka snart så Rebic får återgå till sin position.

Avbytare & Tränare

Romagnoli – 5.5 Kommer in och ersätter Kjaer. och ganska omgående kommer Romagnoli in fel i en situation som leder till att Celtic gör 2-0. Försöker ställa offside och missar istället markering helt och hållet. I övrigt en okej insats.

Tonali – 5.5 Ersätter Krunic och höjer nivån direkt. (Vilket iofs inte var så svårt idag). Gör det han ska och kompletterar Kessie bra. Ett under att Tonali inte startar matchen idag.

Diaz – 6 Ett fint mål idag. Och utöver målet visar Diaz på den korta tiden att det finns kvaliteter i denna kille. Fin touch och kvick i allt han gör. Är klart godkänd idag och visar dessutom många gånger villen lagspelare han är då han hyllar Hauge efter denns enastående prestation som leder till Diaz fina chippmål.

Bennacer – 5.5 Bra insats av Bennacer. Såg dock lite sliten ut och det är inte så konstigt. Man vet alltid vad man får från Bennacer som håller på att utveckla sig till en riktigt världsspelare. Spelar för kort tid för ett högre betyg men kunnandet finns onekligen där.

Colombo – Spelade för kort tid för att betygsättas

Pioli – 5.5 Visst en seger ät alltid en seger. Men det var ett svagt Celtic vi mötte och det ska nog Pioli vara glad för. För startelvan såg lite konstig ut från början, där man framförallt inte passar på att vila Kjaer. Nu skadar sig Dansken och det kan kosta oss dyrt. Sedan så är uttagningen av Krunic före Tonali också ett konstigt val. Korrigerar dock detta i halvtid. Vilket inte var svårt att göra.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen