Redaktionens spelarbetyg: Celtic – Milan

Donnarumma – 6: Celtic skärpte inte sig förens andra halvlek och gjorde endast två skott på mål och gav Donnarumma en relativt lugn kväll.

Dalot – 5,5: Gör en klantig första halvlek och slarvade med sina passningar och i försvarsarbetet.

Kjaer – 6,5: Försvarsspelarna verkade trötta efter derbyt men Kjaer gör flera blockeringar och får ut bollarna ur straffområdet, ger dock bort en boll till försvararna vilket har blivit ovanligt med hans senaste prestationer.

Romagnoli – 6,5: Var tillgänglig för att göra upp för de läckor som Hernandez stod för i sitt försvarsspel idag, bra idag men som sagt var försvaret inte i sitt esse.

Hernandez – 5,5: Hade ett tufft motstånd i Frimpong och den breda formationen som Celtic ställer upp med. Spelade ikväll bättre på motståndarnas halva än i sin egna.

Tonali – 5: Verkar falla för trycket igen, verkar minst sagt känslig och stod för Celtics mål då han helt glömde markera sin försvarare.

Kessie – 6,5: Kessie är igen limmad till bollen och bidrar med sin otroliga styrka både på och av bollen. Någorlunda trött men gör bra ifrån sig.

Castillejo – 6,5: Efter några usla prestationer kommer han in med en mer motiverad prestation. Klämmer in en fin assist till Krunic men har svårt att finna sig själv i försvaret.

Diaz – 7: En fara i motståndarnas planhalva. Gör sitt andra mål i rött och svart och bidrog med kreativiteten i anfallet tillsammans med Krunic och Ibrahimovic. Redaktionens MOTM.

Krunic – 7: Energisk och hade en bra anda igenom matchen med sitt arbete i anfallet. Gjorde idag sitt första mål i Milan-tröjan något som han gjort sig välförtjänt till.

Ibrahimovic – 6,5: Fick inga klarar chanser framför mål men var igen viktig med att driva Milans passningsspel framåt. Nivån sänktes märkvärdigt när han byttes ut.

Tränare och avbytare:

Saelemaekers – 6,5: Ivrig ifrån sin första minut på planen. Bidrar med det defensiva som Castillejo saknar och hittar en fin assist till Hauges mål.

Leao – 6
: Befinner sig i motståndarnas straffområde och lyckas föra fram offensiven i slutminuterna.

Hauge – 7:
Farlig direkt ifrån bytet och öppnar upp ett läge med en löpning som tar sig igenom Celtics försvar och gör sitt första mål som en Milan-spelare.

Bennacer – 6
: Blöder ut de sista minuterna av matchen med sitt defensiva arbete.

Pioli – 7
: Pioli spelade både nya och gamla ansikten idag, viktigt att integrera de nya rekryterna in i truppen och detta var en bra match för just detta. Både bytena och startelvan var balanserade menat att de behöll en jämn nivå igenom matchen. Matchen avslutas 3-1 till Milan och hans byten var väsentliga för det tredje och sista målet.