Gattuso: “Vi har etablerat en god vänskap”

Inför kvällens Europa League-match mot Arsenal deltog Gattuso på presskonferensen och talade bland annat om

Returmatchen mot Arsenal?
– Vi är stolta över att få spela på en sådan fin arena (Emirates Stadium). Vi kommer göra vårt bästa, vi är skyldiga oss själva det. Vi har jobbar hårt inför den här matchen och jag tycker att vi är bättre förberedda denna gång. Vi gick inte in med rätt attityd förra matchen. Nu måste vi vara mer kompakta. Vi ska göra vårt bästa och vi har inget att förlora.

Taktik?
– Vi vet att det blir en svår match, men detta är fotboll och det finns inget bättre än att trotsa oddsen och skriva historia. Denna match kommer att bli annorlunda och vi måste göra en perfekt insats. Vi gör det ofta bra fram till den sista tredjedelen, men där missar vi ofta våra chanser. Vi har blivit bättre, men vi har mycket kvar att jobba på.

Donnarumma?
– Gigio kommer att starta imorgon. Jag har kontakt med honom varje dag, han är en av få som jag brukar dricka kaffe med. Under dessa månader så har vi etablerat en god vänskap. Han är ung och behöver någon som leder honom åt rätt håll, ibland måste man också påminna honom om hur duktig han är. Fansen kan vara tuffa mot honom, de glömmer ibland hur pass ung han är. Just nu måste hans fokus endast vara på Arsenal-matchen, om han blir distraherad så kan han göra klumpiga misstag.

Anfallet?
– Kalinic och Silva har bra support från alla i laget. Det är viktigt för dem att göra mål. Jag tycker att hela laget har mognat och vi måste fortsätta att hjälpa varandra. Calhanoglu har gjort det bra och jag är nöjd med hans insatser. Hans form har varit lite sämre de senaste matcherna, trötthet kan vara en orsak, men det är därför som vi jobbar så hårt med fysiken i laget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen