Pioli: “Vi har hittat en balans med detta spelsystem”

Milan har nu i 20 matcher gått som obesegrade i alla matchsammanhang sedan covid-19 uppehållet och letar vidare efter det perfekta resultatet. Först måste de ta sig an ett Celtic som dessvärre får spela utan publik.  I vanlig ordning får Pioli träffa pressen och här är vad han hade att säga:

Hur mår Calhanoglu?

— Han mår bra trotts sin skada. Han mår bättre redan men vi måste vara noggranna och analysera hans situation varje dag.

Milans återkomst i europeiska sammanhang, känns det som om klubben är på väg till sitt naturliga hem?

— Det är självklart att Europa är en del av klubbens historia. Det är normalt och en självklarhet att Milan ska finnas där. Nu när vi är här vill vi stanna här under en lång tid framöver.

Vilket Milan kommer vi att se spela?

— Derbyt tog mycket energi från oss, både fysiskt och psykiskt. Nu när det är över kan vi fokusera på de kommande matcherna. De som kommer att få spela är självklart de som mår bäst, både mentalt och i kroppen. Motståndarna kommer att starta väldigt aggressivt.

För några dagarna sedan pratade du om formation, tänker du använda dig av ett 3-manna mittfält?

— Jag ser mig själv som en flexibel tränare och tycker det är viktigt att det är rätt spelare på rätt plats. Vi har hittat en balans med detta spelsystem men det betyder inte att vi har stängt andra möjligheter. Alla är lika viktiga. Att välja rätt är det som är viktigast.

Kvala för Champions Leauge eller komma till final i Europa League, vilket är det ni siktar på?

— Vi är Milan och vi måste göra det bra ifrån oss överallt. Vi siktar in oss på att vinna alla matcher, även om det inte blir enkelt. Vi siktar in oss på en match åt gången. Det är en stark och en bestämd grupp.

Hur mår Ibrahimovic?

Laget mår bra för att det är huvudet som styr benen. Zlatan mår bra precis som hans lagkamrater. Jag kommer att bestämma hur uppställningen kommer att se ut.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen