Inför: Celtic – Milan

Imorgon spelar Milan sin första match i Europa League sen de kvalade in, matchen spelas på bortaplan och Milan ska därmed resa till Glasgow och möta Celtic på Celtic Park. Milan hade ingen lätt väg till gruppspelet, det krävdes en 9-8 vinst på straffar mot Rio Ave för att nå gruppspelet i europa League och man blev för någon vecka sedan lottad i en av de tuffare grupperna. Det är grupp H och den består av Celtic, Lille, Milan och Sparta Prag. 

Ac Milan:

Milan har inlett säsongen starkt, 12 poäng av 12 möjliga och Donnarumma har endast släppt in ett mål på dessa fyra matcher. Lagen man har mött är Bologna, Crotone, Spezia och Inter. Som sagt 12 tagna poäng och bara ett insläppt men även nio gjorda mål där Zlatan har gjort fyra mål och är bästa målskytten hittills denna säsongen trots att han har testat positivt för corona under denna tiden. Senaste så spelade Milan mot Inter i derbyt och den slutade med stort jubel för de rödsvarta. 2-1 med dubbla mål från Ibra, Milan tog en väldigt viktig derbyseger och leder ligan med två poäng ner till Sassuolo. Milans säsong har också hittills handlat om Covid-19, tre spelare har hittills testat positivt, Zlatan och Duarte har tillfrisknat men Gabbia har inte testat negativt än sen ska man inte glömma att Leao testade positivt under försäsongen. Milan saknar en del spelare i en redan tunn trupp och med ett väldigt tufft matchande så kan det fälla Milano klubben men hittills har man klarat av det bra men nu börjar Europa League också och det skulle inte vara så konstigt ifall Pioli roterar en hel del mot Celtic för att klara av att hålla den intensitet som Milan vill hålla i matcherna. Men framförallt för att vila spelare som har spelat extremt mycket det senaste, byten som inte skulle förvåna är till exempel att Kessie för vila för Tonali, Theo Hernandez för Dalot eller Krunic för Bennacer. 

Celtic: 

Celtic har inlett säsongen relativt dåligt, förlust i derbyt och fyra poäng upp till Rangers. Celtic gjorde ett ganska fint transferfönster, in kom spelare som Laxalt, Duffy och Jullien. Dem lyckades även behålla eftertraktade som Ajer och supertalangen Karamoko Dembele.  Celtic förväntas ställa upp med en trebackslinje där Laxalt agerar vänster wing-back och en trebackslinje med Ajer, Duffy och Welsh är inte helt omöjligt att vi får se eftersom Jullien är skadad. Duffy har också haft skadeproblem men han startade i derbyt och det ser ut att vara grön ljus för den rutinerade premier league backen som kom från Brighton under sommaren. Celtic är just nu tränade av Neil Lennon och åsikterna kring honom är väl delade från supportrarna men om han vill vara långsiktig så behöver göra bra resultat nu i Europa League för vinna ligan är ett krav som man har på sig som Celtic tränare. Celtic är en gammal klubb och grundades redan år 1887 och är en av de största klubbarna i Skottland där endast Rangers kan utmana och ett Old Firm derby är svårslaget. den 132 år gamla klubben har vunnit mycket, Skotska ligan 51 gånger, Skotska cupen 39 gånger och Europacupen vann dem år 1967. Celtic nådde även Uefacupen final år 2003  men förlorade mot Porto som året efter tog hem Champions League pokalen. 

Milan:

  • Milan har 20 raka tävlingsmatcher utan förlust.
  • Milan leder ligan efter fyra omgångar och har vunnit alla matcher men även bara släppt in ett mål.
  • Duarte testade negativt för Covid-19 i veckan och kanske kan vara tillbaka och starta på bänken mot Celtic. 

Celtic:

  • Celtic har endast slagit Milan en gång förut i Champions League på 10 möten, Celtic slog Milan säsongen 2007/2008 med 2-1.
  • Celtic värvade in Laxalt inför den här säsongen i de sista dagarna av fönstret. 

Europa League: Celtic-Milan

Arena: Celtic Park

Avspark: 21:00

TV: 9:an, dplay och Eurosport player

Domare: Matej Jug

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer