Redaktionens spelarbetyg: Milan – Sassuolo

Milan lyckas alltså inte, trots flertalet högklassiga målchanser, få hål på sassuolo och får i och med det bara med sig 1 poäng ifrån denna jubileumsmatch. Synd, när vi hade chansen att ta in på konkurenterna runt plats 4.

Donnarumma – 5,5: Gör en bra, stabil match och agerar tyckt och säkert i dem flesta situationerna.

Conti – 5,5: Står även han för en habil insats och sköter sina uppgifterna bra. Sticker inte ut i övrigt.

Musacchio – 5: Får med sig en nolla men är inte allt för stark i 1 mot 1-spelet. Godkänd, men det är knappt.

Romagnoli – 6: Stark i det defensiva och bra fötter vid uppspelen. Har hållit en hög lägstanivå den senaste tiden, våran kapten.

Hernandez – 7: Gör (återigen) ett fint mål men som tyvärr blir bortdömt. Utöver det är han (återigen) en av de bästa i offensiven och dessutom helt ok bakåt idag. Bara att (återigenk) påpeka vilket kap vi lyckats knyta till oss. Redaktionens MOTM (återigen).

Bennacer – 6: Bra i bollerövrandet och i passningsspelet. Börjar hitta rätt nu i regista-rollen.

Bonaventura – 6,5: Löper mycket, löper rätt och skapar många chanser. Missar tyvärr samtliga vilket bekostar honom ett högre betyg. Men han har onekligen börjat hitta formen.

Kessie – 4,5: Kommer inte till sin rätt idag och påminner i många stunder mer om en stoppkloss än om en fotbollspelare.

Suso – 5,5: Dribblar ofta och idag var det inte särskilt effektivt. Låg fart och inte sällan lättläst.

Piatek – 6: står för sin andra bra match i rad och är betydligt mer rapp och rörlig än i inledningen av säsongen. Lite mål på det här så kan det bli bra.

Calhanoglu – 5,5: Fick många skottlägen men siktet var inte riktigt rätt kalibrerat idag.

Avbytare och tränare:

Paqueta – 5: Är nära att näta direkt när han kommer in, men avslutet var för svagt. Utöver det spelar han lite för svårt och irrationellt. Kanske spelat han för ”brasilianskt” trots allt?

Leao – 7: Gör ett jättepiggt inhopp och var nära på att näta 2 gånger om på de få minuter han spelade. Talangen finns där, det framgår tydligt.

Castillejo – Spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 6: Milan gör faktiskt en väldigt bra match och man skapade nog så mycket för att vinna matchen. Att man inte gjorde mål och i förlängningen inte vann kan således inte läggas på Pioli utan snarare på spelarna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer