Pioli: “Varje årstid har sin egen historia.”

Ett väldigt tufft 2023 för Milan, med endast sex segrar på 18(!) matcher. Rossoneri kommer senast från en kryss-match mot Cremonese. Idag kommer Lazio gästa San Siro. Igår hade Stefano Pioli sin presskonferens inför matchen. Nedan kan ni läsa några av svaren som Pioli gav. 

Om Scudetto:
Januarimånads resultat tillät oss inte att slåss för Scudetto. Det är faktiskt bara Manchester City som kan vinna både ligan och Champions League. Vi är ännu inte på den nivån där vi kan tävla på samma nivå i alla tävlingar.
Napoli förtjänade att vinna Scudetto. Vi hoppas att vi nästa år kommer att kunna upprepa resultatet från 2022.


Går det sista tåget för Champions League imorgon?
Mitt lag vet mycket väl att vi inte har råd med fler misstag. Vi har en viktig match imorgon.


Om Lazio:
Lazio är ett komplett lag med ett stabilt mittfält. Lazio ligger för närvarande på 2:a plats. Efter att ha blivit utslagna ur Europacuper fick de extra flyt.
Om vi vill kämpa för ett positivt resultat imorgon måste vi vara täta och använda vår skicklighet.


Om dagsformen:
Efter landslagsuppehållet började vi dominera matcher mer. Tyvärr har vi sedan dess bara haft två ligasegrar. Vi borde vinna fler matcher. Om det inte hände så saknade vi något, speciellt i motståndarens straffområde.
Jag känner mitt lag och mina spelare väl. Vi har arbetat med några situationer den senaste tiden. Vi måste vara mer uppmärksamma, precisa och fokuserade.
Vi vet alla att denna månad kommer att bli avgörande för oss. Vi måste bara tänka på att ge vårt bästa.


På De Ketelaere:
Charles kan inte ge upp. Varje spelare måste ta vara på möjligheterna de ges.


År 2023:
Varje årstid har sin egen historia. Förra året gjorde vi ett kvalitativt språng, men vi slogs ut i Champions League i gruppspelet. I år går vi bättre i Champions League, men sämre i Serie A. Sedan januari har vi tappat kontinuiteten i kampen om Scudetton.
Resultaten gör att bedömningar förändras. Vi måste göra mer och bättre, speciellt framför mål.


Om Champions League:
Varje dag möter jag fans som är nöjda med våra framsteg i Champions League. Vi spelar inte varje år i det här skedet av turneringen. Vi vill ta så många poäng som möjligt i ligan och sluta på top-4 placering i slutet av säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen