Redaktionens spelarbetyg Milan-Lazio

Efter debaclet mot Cremonese tidigare i veckan är det ett helt annat Milan som kliver ut på planen den här eftermiddagen. Laget inleder fokuserat och beslutsamt, gör 2-0 under matchens första 30 minuter, och kontrollerar sedan tillställningen under resterande delen av matchen.

Maignan 6,5 – En väldigt lugn kväll på jobbet för Maignan, som inte behöver göra en enda räddning. Sköter passningsspelet bra från sin position längst bak i banan.

Calabria 6 – Lagkapten Calabria står för en relativt anonym insats i matchen. Gör det som krävs, varken mer eller mindre, och håller koll på Zaccagni under den första halvleken.

Tomori 7 – Tomori känns trygg när han spelar bredvid Kjaer. Engelsmannen kompletterar dansken väldigt väl när han använder sin fart för att avväpna sina motståndare. Plus också för ett hundraprocentigt passningsspel.

Kjaer 7 – Dansken ser bättre och bättre ut för varje match för tillfället. Spelar endast första halvlek, men det gör han med stor pondus och beslutsamhet. Immobile hade ingen chans i duellspelet.

Hernandez 8 MOTM – Gör det bra matchen igenom och kröner insatsen med ett otroligt mål. På numera lite klassiskt Theo-manér springer han från eget straffområde med bollen och dundrar in den bakom en chanslös Provedel.

Krunic 7 – Tar kliv i rätt riktning match för match och gör den här kvällen en grym prestation. Offrar sig själv för laget och gör ett jobb som inte alla gånger syns. Täcker mycket ytor och gör det svårt för Lazio att sig framåt. Dessutom bra i passningsspelet den här matchen.

Tonali 7 – Även Sandro gör en fin match och känns emellanåt som en evighetsmaskin. Han springer och springer i presspelet och lägger ner ett stort arbete i det defensiva jobbet. I uppbyggnadsspelet fördelar han bollen med bravur och är ett nav på mittfältet.

Messias 6,5 – Messias står för en gedigen insats på högerkanten och håller Hysaj sysselsatt. Bidrar som alltid med ett hårt jobb i båda riktningar och ställer frågor till Lazios backlinje vid flera tillfällen.

Bennacer 7,5 – Vital i Milans presspel där han ofta är den som startar upp processen och gör det föredömligt. Står för det viktiga 1-0-målet när han påpassligt snappar upp en slarvig passning och avslutar med ett fint skott.

Leao – Oroande bilder för både lag och fans när Leao kliver av skadad tidigt i matchen. Hoppas att han hinner bli redo för spel till onsdag. Spelade för lite för att betygsättas.

Giroud 6,5 – Ingen märkvärdig match av Giroud, men står för en assist till Bennacers viktiga 1-0. Tampas med Lazios mittbackar men får inte ut så mycket av det.

Avbytare och tränare

Thiaw 6,5– Kommer in istället för Kjaer och gör en stabil match när Milan kontrollerar matchbilden i den andra halvleken.

Kalulu 6,5 – Kalulu kommer likt Thiaw in direkt i andra halvlek och gör det som förväntas av honom från högerbackspositionen.

Saelemaekers 6,5 – Återigen ett piggt inhopp av belgaren som lite ovant får ta plats på vänsterkanten. Hans uppoffrande spelstil och hårda defensiva jobb ger Theo möjlighet att vara mer offensiv. Det visar sig bli en nyckel i matchen och Saelemaekers bör ses som ett alternativ från start på vänsterkanten om Leao inte kommer till spel.

Rebic 6 – Piggt inhopp och lyckas göra ett fint mål med ett behärskat avslut. Det blir tyvärr bortdömt för offside, men en fin aktion av Rebic som säkerligen hade växt av att få göra ett mål.

Ballo Touré – Spelade för lite för att betygsättas.

Pioli 7 – Pioli får utstå kritik från flera håll, främst på grund av de stora rotationer han gjort i matcher som slutat med poängtapp. Idag ställer han upp med sin (frågetecken på Messias kanske) starkaste elva och matchen går helt enligt plan. Två tidiga mål och en kontrollerad matchbild där han kan låta nyckelspelare bytas ut för att få vila. Viktig insats inför stundande Champions League-semifinal, både prestationsmässigt och mentalt.