Införrapport: AC Milan – SS Lazio

Milan befinner sig i en tuff period för tillfället med en rad negativa resultat i jakten på en topp 4-placering.

AC Milan:

Rossoneri har på papper haft ett rätt så “enkelt” spelschema nu i slutspurten av Serie A. Dock har Pioli och grabbarna varit en stor besvikelse där man tappat värdefulla poäng mot lag där 3 poäng är en självklarhet. Den senaste besvikelsen kom hemma på San Siro mot bottenlaget Cremonese, där man endast lyckades få med sig ett oavgjort resultat. Det kommer att bli tufft för Milan att ordna en Champions League-placering och mycket kommer att hänga på att konkurrenterna Juventus, Lazio, Atalanta, Inter och Roma tappar poäng medans Rossoneri plockar på sig sina poäng de kvarstående matcherna.

Pioli kommer inte att rotera i elvan mot Lazio, vilket är ett klokt val från italienaren då Rossoneri har tappat värdefulla poäng på grund av alla rotationer i laguppställningen. Pobega och Ibrahimovic saknas i dagens matchtrupp mot Lazio.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Krunic; Brahim Diaz, Bennacer, Leao; Giroud.

Lazio:

Sarris Lazio har gått som tåget denna säsongen och befinner sig just nu på en andraplats i Serie A. Mycket talar för att Lazio kniper en CL-plats och att den goda formen håller sig säsongen ut. Lazio har blandat och gett de senaste omgångarna, dock tappade man poäng för en vecka sen här på San Siro när Romklubben besökte Inter. Lukaku och Martinez såg till att Lazio åkte hem tomhänta när man tog hem en komfortabel 3-1 seger. Sarris lag har även en förlust hemma på Stadio Olimpico när Torino gästade. Mycket talar för Milans fördel denna afton då Lazio befinner sig i en period där det kan gå lite hur som helst.

Lazio saknar sina mittfältskuggar Danilo Cataldi och Matias Vecino som har muskelproblem. Luis Alberto är inte helt återställd och ser ut att starta från bänken.

Möjlig startelva för Lazio (4-3-3): Provedel; Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj; Miliknovic-Savic, Marcos Antonio, Basic; Felipe Anderson, Immobile, Pedro

Matchen sparkas igång kl 15:00 svensk tid och sänds på C More Stream, C More Fotboll och Hajper.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen