Spelarbetyg: Milan – Monza

Det bjöds på målkalas när Milan hemmaslog Berlusconis Monza med slutsiffrorna 4-1. Nedan följer redaktionens spelarbetyg från matchen.

Tatarusanu – 7.0: Står för ett par svettiga räddningar och assisterar faktiskt fram till Diaz vid 1-0 målet. Man kunde begärt lite mer från rumänen i samband med Monzas reducering men på det stora hela gör andramålvakten en fantastisk insats.

Dest – 6.5: Gör sin klart bästa insats i milantröjan hittills. Han har tidigare under säsongen sett ganska svag och nonchalant ut, men igår fick han det att stämma, särskilt i det offensiva spelet. Utgår dessvärre i halvlek skadad.

Tomori – 6.5: Mycket bra afton för engelsmannen som effektivt lyckas låsa Monzas offensiv under i princip hela matchen.

Kjaer – 6: Kjaer gör precis som sin mittbackskollega en mycket stabil insats. Precis kommit tillbaka från skada så det var kul att se honom få nyttiga spelminuter i benen. Ersätts i slutet av matchen av Gabbia.

Hernandez – 7.0: Theo gör en typisk Theo-match. Hotar konstant offensivt och är stark i defensiven. Avslutar matchen med att spela fram Leao till 4-1.

Bennacer – 6.5: Varit sjuk tidigare under veckan men det märkte man inga spår av när det var dags för avspark. Visar upp sin fina teknik och rörlighet med bollen gång på gång, och är en tydlig länk mellan Milans försvar och anfall.

Pobega – 6: En väldigt olik spelartyp i kontrast till hans mittfältskollega, men även Pobega gör en mycket fin match. Använder sig av sin fysik på ett mycket bra sätt och jobbar hårt, trots att tekniken kanske inte alltid finns där.

Messias – 5.5: Att han assisterar Origi fram till 3-1 höjer betyget aningen men annars en väldigt anonym insats från Messias.

Diaz – 8.5: Gårdagens match kan vara spanjorens bästa i Milan. I första halvlek står han för 2 otroligt vackra mål där han visar upp sin fina teknik och driv med bollen. Drog dessvärre på sig en känning tidigt in i den andra halvleken och utgår därför ur matchen efter cirka 50 minuter spelade. Redaktionens MOTM.

Rebic – 5.5: Hittar stundtals ett väldigt fint samarbete med Theo ute på vänsterkanten, men slår även bort en del slarviga passningar. Blandade och gav.

Origi – 7.5: Origi gjorde mycket för första gången igår. Första starten, första assisten, första målet. Slet hårt uppe på anfallet och var mer delaktig i spelet än vad vi är vana vid att se med Giroud på den positionen. Kulminerar matchen med ett otroligt vackert 3-1 mål. En mycket bra insats från belgaren.

Inhoppare och tränare:

Kalulu – 6.0: Kommer in i halvlek och gör inte något större väsen av sig. Stabil bakåt som vi är vana vid att se.

De ketelaere 5.5: Väldigt osynlig i jämförelse med Diaz. Får det inte riktigt att stämma ännu och ser fortsatt ganska osäker ut. Får ett öppet läge i slutet av matchen men missar bollen.

Gabbia – 6.0: Liksom Kalulu gör Gabbia ett ganska tyst inhopp. Släpper inte till några chanser och ger laget möjligheten att spela av matchen på ett lugnt och odramatiskt sätt.

Leao – 6.5: Såg ut att skada sig tidigt in i hans inhopp men klarade av att spela vidare. Är inte lika inblandad i spelet som han brukar vara, men gör det bra de gånger han har bollen. Står för ett kyligt avslut när Milan gör 4-1 vilket höjer betyget.

Vranckx – N/A: Spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 7: Det är ett väldigt roterat lag Pioli ställer på banan och det märks stundtals i spelet. Men man lyckades trots detta göra jobbet och ta hem alla 3 poäng utan att göra tillställningen särskilt spännande. Ett par nyckelspelare fick välbehövlig vila inför nästkommande måste-match i Champions League samtidigt som de spelare som inte spelat lika många minuter fick chansen att visa upp sig. Nu när matchen slutade som den gjorde kan man konstatera att Pioli resonerade helt rätt.