Införrapport: Slavia Prag – Milan

En plats i kvartsfinalen i Europa League står på spel när Milan reser till Tjeckien för att möta Slavia Prag. Matchen sparkas igång kl. 18.45 på Fortuna Arena.

Slavia Prag:

Under det senaste mötet mot Milan var många förvånade över matchinledningen. Trpisovkys lag visade ingen rädsla när de spelade inför 60 000 åskådare på San Siro. Om de hade haft marginalerna på sin sida kunde matchen ha slutat med ett helt annat resultat. När Diouf drog på sig ett rött kort i 26:e matchminuten hade det inte varit orättvist om Slavia Prag hade haft ledningen. Trots en man mindre på planen lyckades Slavia Prag ändå göra två fina mål och stundtals sätta Milan i gungning. Tränaren Trpisovsky uttryckte efter matchen att han är övertygad om att de kommer att vinna den här matchen på hemmaplan i Prag.

Slavia Prag fortsätter att samla poäng i ligaspelet och under helgen besegrade de Teplice med 4–0. Det var lagets tionde vinst på tolv matcher på hemmaplan i ligaspelet den här säsongen. Under Europa League-gruppspelet vann Slavia Prag alla matcher utom en, bortamötet mot Roma i Italien. Med hemmapubliken i ryggen visade de sin styrka genom att spela ut och vinna mot Roma med 2–0. Med tanke på matchinledningen på San Siro, Trpisovkys självsäkerhet och att Slavia Prag börjar matchen med ett tvåmålsunderläge måste Milan vara alerta från matchens första sekund.

Möjlig startelva för Slavia Prag (4-2-3-1): Stanek; Vlcek, Holes, Zima, Zmrzly; Oscar, Provod; Doudera, Jurecka, Wallem; Chytil

Milan:

Under helgen spelade de rödsvarta mot Empoli i ligaspelet. Det hade kunnat straffa sig att Milan endast lyckades göra ett mål, men Empoli fick inte in bollen i nät trots chanserna i matchens slutskede. Pulisics mål räckte till vinst, men med tanke på det spelövertaget Milan hade borde de ha gjort fler mål och stängt matchen tidigare. Att vinna matchen utan att behöva lägga in högsta växeln innebär dock att de har mer energi till det här mötet mot Slavia Prag.

Mot Empoli valde Pioli sex nya spelare i startelvan jämfört med det första mötet mot Slavia Prag tidigare under veckan. Leao och Florenzi var avstängda på grund av gula kort, så tränaren hade inget annat val i dessa fall. Pioli har tidigare fått kritik när Milan har tappat poäng mot lag i den nedre halvan av tabellen, på grund av att han har vilat många ordinarie startspelare i ligan efter Europa-matcher. Pioli vilade dock inte hela anfallet samtidigt mot Empoli, vilket kan ha varit ett klokt val beslut med tanke på att Pulisic blev utsedd till matchens lirare. Det intensiva matchandet spelarna utsätts för i dagens fotboll kräver att tränaren balanserar spelarnas återhämtning samtidigt som laget får med sig resultaten.

I den här matchen mot Slavia Prag rapporteras det att Pioli kommer att mönstra den bästa möjliga elvan, trots att Milan går in som favoriter och redan har en tvåmålsledning. Med elva poäng ner till Roma på femteplatsen i Serie A är det en stor marginal till att förlora Champions League-platsen till nästa säsong. Europa League är också den Milans största chans att vinna en titel den här säsongen. För Milan vore det ett misslyckande om de inte lyckas ta sig förbi Slavia Prag och avancera till kvartsfinalen i Europa League.

Spelare i Milan som missar matchen är Pobega och Florenzi.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Gabbia, Tomori, Theo; Adli, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • Slavia Prag har inte lyckats vinna någon av sina fyra hemmamatcher i Europa League-slutspel.
  • Giroud, som gjorde mål under första mötet, kan bli den äldsta spelaren att göra mål i båda mötena i en Europa League-slutspelsmatch.
  • Senaste gången Milan tappade en tvåmålsledning inför det andra mötet i Europa League/UEFA Cup-slutspel var i kvartsfinalen mot Bordeaux för knappt 30 år sedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen