Redaktionens spelarbetyg: Genoa-Milan

Matchen mot Genoa såg länge ut att gå till historien som ett riktigt sömnpiller. I 87 minuter hände knappt någonting av värde. Men efter att Pulisic gett Milan ledningen i slutskedet av ordinarie matchtid tog matchen en vändning som ingen hade kunnat förutse. Två utvisade målvakter och Giroud med målvaktshandskar är något som troligtvis aldrig kommer att ske igen. Kalabaliken till trots så kunde Milan stå emot och vända hem till Milano med tre nya poäng och serieledning.

Startelvan

Maignan [6] – Stod för en oerhört viktig räddning i andra halvlek när ett skott styrdes på Reijnders. Generellt stod Mike för en bra match ända fram till situationen som ger honom rött kort i slutet. Vårdslöst agerat av honom och ren tur att det inte straffade sig.

Tomori [6,5] – Den goda formen höll i sig även mot Genoa och Tomori presterade på en hög nivå igen. Gjorde det svårt för Genoas anfallare att skapa lägen.

Thiaw [6,5] – Rollfördelningen känns tydlig där Thiaw går in i dueller och Tomori tar löpningarna. Thiaw gör det riktigt bra i duellspelet och fortsätter att vara skicklig i passningsspelet.

Hernandez [5,5] – En något svagare insats av Hernandez som inte kändes helt påkopplad. Var inte alls så delaktig i spelet och drog på sig en onödig (?) varning som gör att han är avstängd nästa match.

Florenzi [5,5] – Ingen märkvärdig insats från vår spelskickliga högerback, men han gjorde det han skulle och var ständigt delaktig i uppbyggnadsspelet.

Musah [6] – Musah kämpade och slet på mittfältet, men hade det tuffare i spelet än tidigare matcher. Slarvade lite i passningsspelet och hade det tufft i duellspelet, men stod i slutet av matchen för assisten till 1-0-målet.

Adli [6]– Fransosen hade det också han tuffare på mittfältet än tidigare. Det kändes som att han hade svårt att hänga med i tempot och hans passningsspel var inte lika vasst som vi fått se tidigare.

Reijnders [6,5] – Mittfältet hade det tufft, men Reijnders slutade aldrig försöka ta sig framåt. Han var inblandad i majoriteten av Milans offensiva försök men lyckades inte riktigt ta sig själv eller sina lagkamrater till verkligt heta målchanser.

Chukwueze [5] – Ännu en svag insats från Chukwueze som knappt lyckades med någonting på högerkanten. Han hade fina ytor att arbeta med, men han fick inte alls till det.

Okafor [5,5] – Stod för en ganska anonym insats då mycket av spelet utgick från högerkanten. När han väl fick vara delaktig lyckades han inte med sina aktioner.

Jovic [5,5] – Syntes knappt till på hela matchen. Ryckte upp sig något i den andra halvleken. Behöver göra det bättre om han ska få fler chanser istället för Giroud.

Avbytare

Leao [6] – Fick lite oväntat starta på bänken men kom in direkt i andra halvlek. Lyckades inte med något särskilt på egen hand den här gången, men är inblandad i mycket och drar hela tiden till sig uppmärksamhet som skapar små ytor åt de andra.

Pulisic [7] – Pulisic fick även han inleda på bänken för att komma in direkt i andra halvlek. Hela sekvensen som innebar 1-0 för Milan gjorde han med hög klass och amerikanen visar att han ska vara en given del av startelvan.

Calabria [6] – Kom in med lite ny energi och stod för en insats i linje med vad som kunde förväntas av honom.

Giroud [7,5]MOTM – Vart ska man börja? Insatsen som anfallare kunde helt klart varit bättre och han åstadkom inte något särskilt alls. Tog däremot på sig det extremt stora ansvaret att dra på sig Mikes målvaktshandskar när han fick syna det röda kortet. Stod för ett par fina målvaktsingripanden och bidrog i högsta grad till vinsten.

Bartesaghi [N/A]– Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6,5] – Mister fortsatte att experimentera med startelvan och lyckades även den här gången, även om det satt långt inne. Visade också upp ett mod i bytena som vi sällan sett tidigare då han bytte ut en mittfältare mot en anfallare för att jaga ett mål. Han behöver fortsätta slipa på Milans offensiva plan och hur målchanser ska skapas.