Ett positivt landslagsuppehåll för Milan – inga nya skador

Flera Milan-spelare var och representerade sina landslag under uppehållet, som officiellt avslutades över natten med USA:s seger över Ghana. Samtliga spelare återvänder till Milanello utan skadebekymmer.

Christian Pulisic och Yunus Musahs representerade sitt USA igår kväll, där Pulisic gjorde mål från elva meter och slog Ghana komfortabelt. De andra Rossoneri-spelarna som spelade inatt var Malick Thiaws Tyskland som kryssade mot Mexiko och Marco Pellegrinos Argentina som slog Peru.

Nu när Milan-spelarna har avslutat sina landslagssamlingar för sina respektive länder, kommer de att återvända till Milanello under de närmaste timmarna för att förbereda sig inför söndagens stormatch på San Siro mot Juventus.

De spelare som var involverade eller tränade igår (Musah, Pulisic, Pellegrino, Kjaer, Tomori, Giroud och Theo) kommer att spendera onsdagen för att återvända till Italien, medan Rafael Leao och Tijjani Reijnders kommer att dra nytta av ytterligare en vilodag idag. Landslagsuppehållet orsakade inga fysiska problem för någon av de 13 inblandade, bortsett från Noah Okafor som fick ett lindrigare skärsår i en bilolycka.

Den bästa nyheten för Mr. Pioli kommer dock från Milan Lab. Ruben Loftus-Cheek, Rade Krunic och Pierre Kalulu har återhämtat sig under de senaste dagarna på Milanello, vilket innebär att Pioli nästan har alla tillgängliga förutom Ismael Bennacer.

Ismael Bennacer har i veckan återvänt till Milanello och börjat träna med bollen – en återhämtningsprocess som gör att mittfältarens återkomst på planen förväntas ske någon gång i slutet på november.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer