INTERVJU: Cardinales löfte om nya arenan samt Ibrahimovics återkomst

Rossoneri-ägaren intervjuades av ClassCnbc efter att ha deltagit i National Italian American Foundation Gala i Washington på söndagen.

Under intervjun diskuterade Cardinale om att Redbird förblir självförsörjande när det gäller kapital men kan leta efter nya investerare från Italien och USA. Rossoneri-ägaren bekräftade också att en ny arena i området San Donato kommer att vara klar om fem år och att arenan kommer att bli fenomenal.

Om första tiden som ny Milan-ägare:

– Gordon och Paul Singer gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss att komma igång snabbt. Men vi hade inte en amerikansk strategi, med vapen i högsta hugg. Vi tog oss tid att förändra oss och välkomnandet var fantastiskt.

Cardinale om att Lega Serie A överväger att skapa en egen TV-tjänst för att sända ligamatcher från och med nästa säsong:

– De kommersiella intäkterna har aldrig varit så här höga. I framtiden kan vår erfarenhet vara till hjälp för hela ligan när det gäller att överväga nya distributionsmodeller, till exempel medieföretag. Vi skulle ta med oss de bästa metoderna från USA:s sport till Italien, men vi skulle även behöva anpassa oss. Italien förtjänar att återvända till toppen av den europeiska fotbollen.

Om sina framtidsplaner för Milan:

– Milan har det näst högsta antalet Champions League-trofeér efter Real Madrid och vi vill ta klubben tillbaka till samma nivå som när Berlusconi var president, men med nya metoder.

Om Zlatan Ibrahimovics återkomst:

– Zlatan är en legend och han skulle vara en fantastisk rådgivare för mig. Han skulle bidra med sitt ledarskap till laget, nu är det upp till honom att bestämma.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer