Uppgifter: Ibrahimović lämnar Milan

Den 22 december 2019 förlorade Milan med 5-0 borta mot Atalanta och låg på elfteplats i Serie A. I januari 2020 annonserade Milan att man hade kommit överens med Zlatan Ibrahimovic om en återkomst till klubben. Två och ett halvt år senare tog Milan sin 19:e Scudetto. Nu, ett år senare, pekar det mesta på att Ibrahimovic kommer att lämna Milan efter säsongen. 

Det har länge spekulerats om Ibrahimovics framtid efter den här säsongen. Inte bara om hans framtid i Milan men även om hans framtid som aktiv spelare.  

Nu står det i alla fall klart hur framtiden i Milan ser ut, enligt uppgifter från pålitlige Antonio Vitiello. Han skriver att Milan kommer att ta farväl av Zlatan Ibrahimovic efter matchen mot Hellas Verona imorgon kväll. Klubben kommer att hålla en kort ceremoni efter slutsignalen och man kommer att involvera publiken som är på plats. Det utgående kontraktet kommer alltså inte att förlängas. Huruvida svenskens spelarkarriär kommer att fortsätta eller inte återstår att se. 

Zlatan Ibrahimovics första sejour i Milan började sommaren 2010 när han lånades in från Barcelona. Debutsäsongen blev en succé. Med sina 14 ligamål och 12 assist hjälpte han Milan till sin 18:e Serie A-titel. Milan köpte loss svensken säsongen efter, men man lyckades inte försvara sin titel utan slutade på andraplats. Svensken vann dock skytteligan med sina 28 mål och noterades även för åtta assist i ligaspelet.  

Efter den säsongen lämnade den dåvarande 30-åringen klubben och gick till Paris-Saint Germain. Knappt åtta år senare, som 38-åring, meddelade Milan att man hade kommit överens med Zlatan Ibrahimovic om en återkomst. Milan låg på en elfteplats och hade precis förlorat mot Atalanta med 5-0, men till slut slutade man på en sjätteplats efter en stark avslutning. Ibrahimovic stod för imponerande tio mål och fem assist på 18 matcher. 

Ibrahimovic började den nästföljande säsongen på ett smått otroligt sätt. På sina första sex matcher gjorde han hela tio mål och ledde Serie A:s skytteliga. Efter det kantades stora delar av säsongen av olika muskelskador, som gjorde att han bara spelade 19 ligamatcher, där han svarade för 15 mål och två assist. Milan slutade säsongen på en andraplats. 

Även under den förra säsongen, 2021/22, hade svensken stora problem med skador. Med 23 matcher spelade, varav endast elva från start, svarade ändå Ibrahimovic för åtta mål och tre assist. Det i en säsong, som bekant, slutade med en 19:e Scudetto för Milan. 

Den nuvarande säsongen, som avslutas imorgon, har 41-åringen endast medverkat i fyra matcher på grund av skador. Han stod för ett straffmål i förlustmatchen mot Udinese i mars, som gjorde att han blev den äldste målskytten någonsin i Serie A. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen