OFFICIELLT: Leão förlänger med Milan

Förlängningen har pågått under en längre tid, vilket har oroat många Milansupportrar. Leãos tidigare kontrakt löpte fram till 30 juni nästa sommar. Nu bekräftar Milan på sin officiella hemsida att man har kommit överens om ett nytt kontrakt med den 23-årige spelaren som sträcker sig till juni 2028.

Ett hinder som har övervunnits är Leãos skuld till Sporting. Efter att Sporting misslyckades med att kvalificera sig för Champions League vände klubbens huliganer sig mot spelarna. Leão valde då att bryta sitt kontrakt för att gå gratis till franska Lille. Sporting anser att detta var ett felaktigt agerande och har krävt betalning av portugisen för utebliven transferinkomst. Han spelade en säsong i Lille innan han köptes av Milan inför säsongen 19/20 för ungefär 30 miljoner euro.

Leão blev utnämnd till bästa spelaren i Serie A föregående säsong och har växt fram till en av Milans nyckelspelare. Trots rykten om intresse från andra klubbar har hans advokat varit tydlig med att Leão vill stanna i Milan.

Sedan portugisen anlände till Milan har han på 162 matcher bidragit med 41 mål och 29 assist. Denna säsong har han hittills noterats för 14 mål och 15 assist på 47 framträdanden.

AC Milan bekräftar på sin hemsida att Leãos kontrakt har förlängts till 30 juni 2028.

Enligt trovärdiga Fabrizio Romano kommer hans nya lön vara 5 miljoner euro netto per säsong, exklusive bonusar. Utköpsklausulen höjs till 175 miljoner euro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer