Pioli: “Om vi vill bli bättre måste vi förbättra truppen”

Milan gör 0-1 borta mot Juventus och fixar in en plats i Champions League inför den kommande säsongen. Detta hade Pioli att säga till Sky Sports om säsongen, transferfönstret och vinsten:

— Champions League har en stark betydelse för gruppen och det betyder allt för oss att få chansen av att ta del av den ytterligare en gång. Vi har gått i genom flera tuffa månader, speciellt januari och februari. Sen förlorade vi semin mot Inter vilket har ärrat oss på sätt och vis. Vi har bevisat att om man har rätt sorts spelare så förtjänar man att nå upp till sina mål trots de hinder som man kan tänka sig stöta på. Nu har vi nått upp till vårat mål: Champions League-kvalet. I år spelade vi bra under våra Champions League-matcher men det sänkte våran ribba i ligan med några nivåer. Vi kunde inte vara konkurrenskraftiga i båda tävlingarna.

Det var nära ögat att ni missade ut på CL-kvalet:

— Det är väldigt få lag som kan hålla en hög nivå i både ligaspelen och i Europa-spelen. Vi försökte ta hem Scudetton i år igen men vi misslyckades med det. Om vi vill göra det nu måste förbättra laget; det är en enkel tanke men den är svår att förverkliga. Vi har en kompetent ledning som kommer satsa allt för att göra laget starkare.

Varför har värvningarna haft det så svårt i år?

— Enligt mig har de behövt tid, de har behövt anpassa sig till en ny miljö. Sen var inte allt deras fel när laget hade det tufft under början av året. Då kan vi inte förlita oss på att de ska ta steget och rädda våran prestanda. Jag kommer inte lämna ut exemplet på Tonali och Leão i ytterligare en intervju men vi snackar om praktiska exempel av spelare som behövar ta sin tid. Nu kan vi bara vänta tills nästa år för att fatta vad vi måste göra om.

Vad hände under januari?

— Vårat ligauppehåll och VM hjälpte inte oss direkt. Vi tappade vårat psyke och våran fysiska nivå låg på botten på grund av dem. Spelarna hade svårt att komma tillbaks in i våra rutiner. Det har varit ett svårt år för oss. Vi saknade Maignan i hela fem månader. Vi har inte varit korta på skador. Gemenskapen inom laget och supportrarna räddade oss i slutändan. I år var det första gången som vi satsade på två tävlingar samtidigt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer