Redaktionens spelarbetyg Spezia-Milan

Formen hos Milan är som bortblåst och självförtroendet i laget och spelarna lyser med sin frånvaro. Mot Spezia, som inför matchen låg på 18de plats i Serie A, förloras tre nya blytunga poäng och nu känns det väldigt svårt att nå CL-spel nästa säsong. Hoppet är fortfarande kvar, men nu är det mycket som behöver falla på plats de sista omgångarna.

Maignan 6 – Maignan får hämta bollen ur nätet två gånger ikväll och han ska knappast klandras för något av målen, där frisparken för 2-0 är väldigt bra slagen. Gör några bra räddningar, men får inte mycket hjälp av övriga defensiva spelare.

Kalulu 4 – Inte många rätt från den unge fransmannen i den här matchen. Slarvig bakåt, dålig kvalité på inlägg och orsakar dessutom frisparken som leder till Spezias andra mål.

Tomori 4 – Ser tveksam ut i sitt agerande på planen, både i duellspelet och i spelet med boll. Svagt markeringsspel av Tomori på hörnan som slutar med att Spezia tar ledningen i matchen.

Kjaer 4 – Viker ner sig för andra matchen i rad och tar inte alls det ansvar som förväntas av honom. Missar även han markering på hörnan som leder till 1-0 och förlorar många dueller matchen igenom.

Hernandez 5 – Det går inte påstå att Theo gör en bra match. Men han är kanske minst dålig i backlinjen idag. Nära att göra mål med en riktig kanon och försökte åtminstone att gå framåt.

Pobega 3,5 – Det känns som att Pobega knappt rör bollen i matchen. Enda gången han syns till är när han drar på sig frisparkar. Håller inte som ersättare för Bennacer, i alla fall inte den här kvällen.

Tonali 6 MOTM – Bäst i Milan återigen, och är för andra matchen i rad en stolpe ifrån att bli målskytt. Är inblandad i så gott som allt som händer i offensiv riktning för Milan, men får alldeles för lite hjälp från sina lagkamrater.

Diaz 5 – En av de bättre spelarna i rödsvart och är kreativ på Spezias planhalva. Skapar chanser åt sig själv och andra, men slutprodukten finns inte där. Är en stolpträff ifrån att bli målskytt, men borde kanske sökt en medspelare istället.

Saelemaekers 4 – Alexis lyckas inte heller med särskilt mycket i matchen. Hans aviga dribblingar går inte vägen och han är alldeles för diffus framför mål. Har ett bra avslutsläge efter fint förarbete av Diaz, men väljer av någon anledning att klackdribbla istället.

Rebic 2,5 – Oerhört svag insats. Är knappt inblandad i spelet alls och när han väl är det lyckas han bli av med bollen.

Origi 4 – Såg ut ungefär som han gjort hela säsongen. Kan glimra till med någonting, men allt som oftast är han feltajmad, ur position eller bara inte tillräckligt fokuserad (eller skicklig) för att slå en avgörande passning eller göra mål.

Avbytare och tränare

De Ketelaere 2,5 – Behöver inte någon särskild beskrivning mer än att det såg ut som vi har vant oss vid. Lyckas alltså inte göra något avtryck på matchbilden.

Ballo Toure 2,5 – Verkade glömma bort vem och vart han var när Spezia gjorde 1-0. Står i den situationen för ett försvarsspel som inte går att kalla för försvarsspel. Utöver det bidrar han inte med något särskilt.

Adli 5,5 – Tillsammans med Tonali och Diaz den av utespelarna som går att argumentera för att få godkänt. Yacine rör sig bra och öppnar upp ytor när han kommer in på planen.

Giroud 4,5 – Blir inbytt med ungefär 20 minuter kvar och gav oss en kort stund av tro och hopp om en slutforcering. Bara några minuter senare är underläget ett faktum och därefter lyckas inte Giroud uträtta någonting av värde på planen.

Calabria N/A – Spelade för lite för att betygsättas

Pioli 3,5 – Tunga skador på Leao och Bennacer gör det svårt för Pioli, då han inte har några direkt kittlande alternativ att slänga in. Några av bytena kan diskuteras, men vi får anta att CL-semifinalen är prioriterad, då det kändes som han hade tankarna där redan nu. Avsaknaden av en tydlig spelidé skiner igenom ännu en gång också, som leder till ytterligare ett poängtapp mot bottenlag. Förlusten denna afton bör dock spelarna ta minst lika stort ansvar för som Pioli.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen