Införrapport: Spezia – AC Milan

Måstematch för båda lagen där ett ofördelaktigt resultat kan medföra stora konsekvenser. Milan måste vinna för att, om möjligen temporärt, nå den viktiga fjärdeplatsen. Spezia kämpar för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Matchen sparkas i gång klockan 18.00 på Stadio Alberto Picco.

Spezia:

Laget kommer senast från en förlust mot Cremonese, där man precis som många matcher tidigare under säsongen misslyckats med att göra mål. Spezias bästa målskytt Nzola är spelaren Milan måste hålla extra koll på då han mäktat med 13 mål på 27 framträdanden denna säsong. Lagets näst bästa målskytt är Verde som gjort tre mål.

Spezia har tidigare under våren besegrat det svartblåa laget från Milano på hemmaplan. Målen gjordes av den utlånade Milansonen Daniel Maldini, och föga förvånande Nzola. Maldini gjorde även mål i det första mötet mot Milan denna säsong. Målet såg ut att ordna en poäng till Spezia, tills Giroud i slutminuterna avgjorde till Milans fördel. Maldini ges inte möjlighet att göra mål i denna match då han missar den på grund av skada.

Svenska landslagsspelaren Albin Ekdal väntas spela, medan högerbacken Emil Holm är skadad och missar matchen.

Möjlig startelva för Spezia (4-3-3): Dragowski; Amian, Ampadu, Nikolaou, Reca; Ekdal, Esposito, Bourabia; Verde, Nzola, Gyasi

AC Milan:

Efter en underkänd insats mot lokalrivalen tidigare under veckan är det dags för ligaspel. Ett stort avbräck är att Bennacer utgick skadad och missar säsongsavslutningen. Förra ligamatchen, mot Lazio, såg man ett Milan som dominerade matchen. Detta kommer krävas även i dag, för att sedan ladda om inför returmötet i Champions League nästa vecka.

En stor del av startelvan som mönstrades mot Lazio kommer vara indisponibla. I anfallet saknas Leao, Bennacer och Junior Messias. Det rapporteras även om att Giroud startar matchen på bänken. Detta innebär att Pioli kommer ställa upp en annan elva än den som gjorde jobbet mot Lazio förra helgen. Problemet i matcher där ordinarie anfallare inte spelat har varit att hitta nätet, men i dag kan vara dagen det släpper.

Milans spelare som väntas missa matchen är Zlatan, Florenzi, Leao, Bennacer, Krunic, Messias och avstängde Thiaw.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Kalulu, Kjaer, Tomori, Theo; Tonali, Pobega; Saelemaekers, Diaz, Origi; Rebic

Intressant fakta:

  • Lagen har mötts sex gånger och det har aldrig slutat med oavgjort resultat.
  • När lagen drabbat samman har det varit målrika matcher där fem av sex har slutat med minst tre mål.
  • Spezia har inte vunnit i ligaspelet sedan matchen mot Inter för nio matcher sedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer