Pioli: “Vi måste spela bättre mot Inter”

Tre matchdagar kvar innan säsongsavslutet. Milan-Spezia slutade med en 2-0-förlust. Så här förklarade Pioli sig om förlusten till DAZN:

— Vi fick aldrig in något flyt under matchens gång, vi behövde hitta fler öppna ytor och röra oss snabbare med bollen vid fötterna. Det var en jämn match, den första halvleken var okej från våran sida, sen under den andra halvleken tappade vi det helt. Vi höll helt enkelt inte ribban idag.

Kan ni vända mot Inter i CL?

— Vi kommer göra allt för att matchen kommer sluta upp i historieböckerna och vi måste tro på att vi kan vinna mot de. Vi kommer spela våran fotboll enligt våra egna filosofier. De två sista matcherna har inte bevisat vad vi är möjliga till att göra; vi kan göra bättre ifrån oss, det är självklart.

Påverkade CL-mötet nerverna inför den här matchen?

— Jag tycker att det är normal för både mig och mina spelare att ha Champions League i åtanke, särskilt efter våran sura förlust, men vi visste hur viktig dagens match var för oss. Den här förlusten försvårar våra chanser för den kommande säsongens Europa-spel. Det betyder att vi måste göra bra ifrån oss på tisdag. Vi har inte många chanser på oss att säkra en plats i CL men vi måste tro på oss själva för att vi ska kunna vända mot Inter.

Vad sa supportrarna till er?

— De gav oss ett motiverande snack.

Ångrar du något med de tappade poängen under säsongens gång?

— För fyra dagar sedan spelade vi en av våra bästa matcher mot Lazio, sen tappade vi allt under de första 20 minuterna i CL-derbyt. Vi vet att vi måste spela minst lika bra som vi gjorde mot Lazio nu när vi möter Inter igen.

Hur mår de skadade spelarna?

— Alla skadade spelare fick en vilodag idag, men de kan självklart bli tillgängliga inför tisdagen. Vissa spelare visade redan goda tecken till att de skulle kunna vara med och spela idag. Om jag tar med Leão i truppen, då kommer han vara med i elvan på tisdag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen