Pioli: “Om vi inte steppar upp kommer vi inte hamna inom en fjärde plats”

Med ett oavgjort möte mot Cremonese rör sig Milan längre bort ifrån en plats i nästa säsong Champions League-kampanj. Detta sade Pioli matchen till DAZN:

— Vi är besvikna på oss själva, på alla möjliga sätt. Vi vill inte avsluta matchen på det här viset. Vi har bara ett fåtal matcher kvar och om vi inte steppar upp kommer vi inte hamna inom en fjärde plats. Vi borde veta vid det här laget hur man vänder matcher tycker jag, nu måste vi ta och lära oss från kvällens misstag.

Om Origis position som vänsterytter och De Ketelaeres som forward:

— Under den första halvleken tog vi allt som vi övat på under träningarna till matchen och vi var farliga nog under anfallen. Jag förväntade mig att Saelemaekers skulle ligga djupt på moståndarnas halva men inte så pass djupt som när han fick in sitt mål som vart offside. Vi hanterade bollen med rätt spel, vi kontrollerade matchen och vi skapade många man-mot-man-situationer inom deras målområde. Nu har vi tyvärr förtydligat att det blivit allt svårare för oss att bryta ner matcher när vi sitter i en dominerande sits. Det laget som jag tränar får inte tappa det mindsetet som spelarna har förankrat under den förra säsongen. Idag märkte jag att för många spelarna försökte lösa matchen självmant vilket inte var den omslutande lösningen på dagens problem.

Vad saknar laget?

— Vi har tappat andan. Det känns som vi testat alla lösningar för att kunna ta våra matcher med storm men inget verkar fungera. Det enda som krävs är att vi ska begå en liten tabbe för att vi ska hamna i ett underläge, det såg vi alla under den första halvleken.

Spelar ni sämre utan Leão och Giroud?

— Leão och Giroud spelade 90 minuter i Rom. De var med hela matchen och varken Leão eller Giroud gjorde mål ju. Frågan faller inte inom hur mycket speltid Leão och Giroud får, i stället måste laget kunna fatta egna beslut, bli mer nogranna och bestämda till att vinna. Vi får inte poäng som borde vara våra trots att jag ställt upp med min bästa elva. Vi kastar iväg poäng och det har inte hjälpt oss i år kan jag säga.

När du snackar om spelarnas noggrannhet, vad menar du?

— Vi släppte in ett mål trots att vi hade två väldigt snabba försvarare på planen. Noggrannheten sitter i passningarna och vart nickarna hamnar efter en hörna eller en frispark. Man måste alltså vara noggrann under båda faserna av matchen. Som sagt sitter svårigheterna som vi stött på att det minsta felet som vi begår ställer till med stora problem för oss. Det här tvingar oss att se genom allt som vi har i våran nuvarande spelplan; hur vi analyserar matcherna och hur vi hanterar övergången från ett försvarsspel till en offensiv.

Har du blivit utbränd?

— Helt ärligt, det vi såg ikväll var ett lag med mycket energi inom sig. Sen är det självklart att en säsong är lång för de lag som fortfarande är kvar och spelar i Champions League. Det är mitt jobb att se till att jag använder mina styrkor för lagets bästa. Jag tycker att laget tog till matchen med rätt tankar och idéer, vi tappade bara inställningen när den andra halvleken påbörjades. När de fick sitt mål blev det genast svårare för oss.

Är Milan-derbyt i Champions League om en vecka ett hinder för dig?

— Först tänker jag på Lazio-mötet, sen kommer Champions League-matcherna. Det är självklart en bra sak enligt mig, när hade vi ett Milan-derby i Champions League senast? Vi vill fortsätta vidare i turneringen, vi vet hur pass starka City och Real är och vi vill göra allt för att få möta en av dem i finalen. Vi har gjort oss förtjänta till våran plats i semifinalerna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen