Redaktionens spelarbetyg Juventus-Milan

Mycket stod på spel inför bataljen mellan Juventus och Milan på Allianz Stadium i Turin. Hemmalaget hade chansen att hålla drömmarna om CL-spel till nästa säsong vid liv. Milan hade möjlighet att säkra sin plats i kommande säsongs upplaga av den åtråvärda turneringen. När slutsignalen ljöd stod det 0-1 på resultattavlan och Milan säkrade därmed sin plats i kommande säsongs Champions League.

Startelvan

Maignan 6,5 – Bra räddning på Cuadrados skott tidigt i matchen och står sen för en klanderfri insats i resterande del av drabbningen. Styr returer åt sidorna och är som vanligt en viktig pjäs i uppbyggnadsfasen.

Calabria 6,5 – Fin insats från vår kapten som står för en solid insats defensivt, krönt av en assist till Girouds magnifika nickmål. Kostic har bekymmer matchen igenom med att komma förbi Calabria med sina erkänt farliga inlägg.

Tomori 6 – Stabilt spel från Tomori som tillsammans med Thiaw håller tätt bakåt och bildar ett ramstarkt mittlås.

Thiaw 6,5 – Den unge tysken går från klarhet till klarhet. Vinner mycket dueller och visar prov på en fin passningsfot när han hittar passningar som skär igenom Juventus lagdelar.

Hernandez 6 – Theo gör en godkänd insats på sin vänsterkant, men syns inte till så mycket offensivt som vi är vana vid.

Krunic 6 – Spelar han med extremt stor risk eller med extremt stort självförtroende? Både och verkar det som. Oavsett vad så gör han idag en fin insats på sin defensiva mittfältsposition, där han bidrar med många bollvinster och ett stort lugn.

Tonali 6 – Sliter som vanligt både offensivt och defensivt. Är viktig för Milans offensiv med sina ständiga löpningar in i straffområdet. Springer dessutom lika mycket i det defensiva och verkar vara outtröttlig.

Diaz 5 – Blek insats från spanjoren, som kladdar med bollen och slår bort enkla passningar. Lyckas inte med sina dribblingsräder och då finns det inte mycket mer att hämta.

Messias 4 – Så här i efterhand borde kanske Saelemaekers fått starta då Messias står för en slätstruken prestation. Lyckas inte med något särskilt, spelar vårdslöst vilket leder till gult kort och blir sedan utbytt efter ca en timmes spel.

Leao 5,5 – Portugisen syns knappt till i första halvlek när matchen står och väger. Får större ytor i andra halvlek och blixtrar till med några fina dribblingsräder. Lämnar tyvärr planen mållös denna afton.

Giroud 7 MOTM – Vilket klassmål av Giroud! Få spelare i världen är lika vassa som vår fransman i sådana lägen. Borde dessutom fått en assist på kontot när han frispelar Saelemaekers i den andra halvleken.

Avbytare

Saelemaekers 6 – Piggt inhopp, men som vanligt lite för svagt agerande i det avgörande momentet. Borde blivit målskytt när Giroud serverade honom ett friläge, men går ändå av planen med ett godkänt betyg.

Pobega N/A – Spelade för kort tid för att betygsättas

Ballo Toure N/A – Spelade för kort tid för att betygsättas

Kalulu N/A – Spelade för kort tid för att betygsättas

Origi N/A – Spelade för kort tid för att betygsättas

Tränare

Pioli 6 – Det passar Piolis Milan att inte behöva hålla i taktpinnen i matcherna. När Juventus var tvunget att gå för vinst faller Piolis taktiska bitar på plats och det ger ännu en gång frukt i form av tre poäng. Håller starkaste elvan på banan långt in i matchen vilket får anses vara klokt, med tanke på kvalitén på våra avbytare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen