Införrapport: Juventus – Milan

Hoppet om Champions League-fotboll lever i allra högsta grad för Milan då man endast är 3 poäng ifrån att säkra en topp 4-placering.

Juventus:

Det har varit en väldigt turbulent säsong för Max Allegri och Juventus, som egentligen har gjort en bra säsong om man bortser från poängavdraget och skandalerna bakom kulisserna. Förra veckan kom domen, Juventus fråntas 10 poäng i ligaspelet och gick från att vara ligatvåa till en sjätteplacering.

Champions League-spel ser heller inte ut att bli verklighet för Turin-klubben. Bortser man från poängavdraget så har Juventus gått hyfsat bra denna säsong och såg länge ut att befästa andraplatsen samt Champions League-spel inför nästa säsong. Inför matchen har Juventus en stark trupp med sig och det enda stora avbräcket är Dusan Vlahovic som missar matchen på grund av en mindre muskelskada. Arek Milik leder anfallet medan Moise Kean agerar back-up för Juves anfallsspets.

Möjlig startelva för Juventus (3-5-2): Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; Cuadrado, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostic; Di Maria, Milik.

AC Milan:

För Rossneris del så har man allt i sina egna händer – det kan bli en godkänd säsong trots alla besvikelser och formsvackor Pioli och grabbarna har stött på under året. Milan nådde en semifinal-plats i Champions League och har nu chansen att säkra en topp 4-placering – vilket måste anses som en godkänd säsong med tanke på att truppen försvagats på flera positioner sedan Scudetto-säsongen.

Inför matchen ser Mr. Pioli ut att nobba Messias på högerkanten medan Thiaw får fortsatt förtroende i slutspurten av ligaspelet. Alexis kliver in på högerkanten där han gör Olivier Giroud och Rafael Leao sällskap i spetsen.

De som förväntas missa matchen mot Juventus är Ibrahimovic, Florenzi och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Tonali, Krunic; Messias, Brahim Diaz, Leao; Giroud.

Intressant fakta:

  • Milan har tre vinster, två kryss och en förlust i de sex senaste mötena i Serie A mot Juventus.
  • Senaste mötet slutade med en 2-0 vinst för Rossoneri hemma på San Siro.
  • Senaste mötet på Allianz Stadium fick Milan med sig ett kryss där slutresultatet blev 1-1.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen