Redaktionens spelarbetyg Inter-Milan

Läget inför returmötet med Inter såg inte särskilt ljust ut för den rödsvarta delen av Milano. En liten gnutta hopp ingavs dock när Leaos namn fanns med i den officiella startelvan. Diaz skulle ha gjort och Leao kunde ha gjort mål, men första halvlek slutar mållös. Andra halvlek är tillknäppt, ända till dess att Lautaro Martinez dödar matchen helt i den 74e minuten.

Startelvan

Maignan 6,5 MOTM – Maignan gör en bra match, bortsett målet. Står för några riktigt svettiga räddningar och är som vanligt delaktig i uppbyggnadsspelet.

Calabria 4,5 – Står för en okej insats defensivt där Di Marco ständigt hotade. Bidrar inte med något nämnvärt i offensiven, som vi tyvärr börjat vänja oss vid från lagkaptenen.

Tomori 5,5 – Hyfsad match av engelsmannen som vinner närkamper och löpdueller mot både Dzeko och Lukaku. Fint samspel med Thiaw, även om Inter lyckades komma till några farliga chanser.

Thiaw 6 – Riktigt bra insats av den unge mittbacken. Står bra bakåt under hela timmen han är på banan. Vågar också slå öppnande passningar från sin mittbacksposition.

Hernandez 5 – Vågar inte riktigt ge sig iväg på sina offensiva räder, men håller å andra sidan tätt bakåt i gengäld. Hade behövt ge mer offensivt understöd till Leao för att skapa fler chanser från vänsterkanten.

Krunic 5 – Syns inte till mycket under matchen och det får ses som ett helt okej betyg. Gör sitt jobb och håller balansen på Milans mittfält.

Tonali 6 – Gör ett enormt jobb i det offensiva spelet genom att ständigt ta öppnande löpningar eller driva bollen framåt, särskilt i första halvlek. Inte lika involverad i den andra halvleken tyvärr. Borde haft en assist på kontot när Diaz bränner friläge.

Diaz 3,5 – Aktiv första halvlek av spanjoren, men åstadkommer inte mycket produktivt. Försvinner sedan ur matchbilden helt i den andra halvleken innan han blir utbytt. Skulle ha blivit målskytt tidigt i första halvlek när han missar ett superläge serverat av Tonali.

Messias 4 – Väldigt delaktig i spelet i den första halvleken på grund av att Inter styr spelet till vår högerkant. Men att Messias inte håller på den här nivån lyser igenom i den här matchen. Försvinner helt ur matchbilden i andra halvlek och borde ha plockats av tidigare.

Leao 4,5 – Inte den Leao som vi hoppades på inför matchen. Blixtrar till en gång i första halvlek där han kunde gett Milan ledningen. Hårt uppvaktad av Inter-försvararna givetvis och det är svårt att luckra upp deras solida defensiv på egen hand.

Giroud 4,5 – Får likt förra mötet, den tuffa uppgiften att tampas med Acerbi och Bastoni. Lyckas vinna några dueller, men bollen hamnar sällan hos en lagkamrat. Mer önskas av fransmannen.

Avbytare

Kalulu 3,5 – Ytterst oklart agerande av Kalulu vid Inters mål. Annars inte mycket att säga om hans insats.

Origi – Spelade för lite för att betygsättas.

Saelemaekers – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 3,5 – Den senaste tidens resultat samt gårdagens uttåg ur CL har fått många ur Milan-led att börja ifrågasätta Pioli. Avsaknaden av en tydlig offensiv spelidé är ett stort minus i den här matchen också. Men vad kan han i övrigt göra mot ett, faktiskt, så pass mycket bättre lag?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen