Pioli: “Vi har spelat en svår säsong i år”

En förlust som svider värre än någon annan med den andra derby-förlusten mot Inter i Champions League-seminfinalen. Detta sade Pioli till Sky Sports:

— Vi ska inte snacka om spelarnas önskan, Inter förtjände vinsten idag men att snacka om mina spelares vilja eller önskan är inte rätt fråga att ställa till mig i dagsläget.

Vad saknades?

— Vi gjorde flera misstag under de första 15 minuterna under det första mötet och det hade sin påverkan på dagens resultat. Vi gjorde bra under den första halvleken och vi fick in 2 eller 3 målchanser som kunde ändrat ställningen helt och hållet för oss. Att nå ända hit till semin är en insats i sig men vi ville ända nå hela vägen till finalen.

Är du den mest besvikna tränaren i världen just nu?

— Ja, det är tyvärr fallet. Med den resa som vi har gjort med det här laget så hade finalen varit något helt fantastiskt för oss. Att inte lyckas när man spelar på den här nivån är en besvikelse för alla inom klubben. Det är en tuffare säsong än vad vi hade räknat med, men en säsong som vi lärt oss mycket ifrån.

Om Tonalis position i elvan:

— Idag fick Tonali en ny roll i elvan. Jag märkte att vi inte vart farliga nog när vi hade två mittfältare som låg defensivt. Idag var Tonali en mittfältare som vi försökte hitta och passa bollen till för att ro in fler spelare in i målområdet. Det var något som jag satsade på idag.

Att nå semin borde vara något positivt, eller hur?

— Det enda målet som jag ser med mitt lag är att se mina spelare växa. Vi har det yngsta laget som någonsin vunnit Scudetton men det är självklart svårt att snacka om några negativa aspekter om sitt egna lag. Under den här säsongen har vi behövt tävla i två tävlingar samtidigt, båda är minst lika viktiga och minst lika svåra för oss. Vi gjorde en fin Champions League-kampanj ifrån oss. Att lämna turneringen efter en derby-semi känns ju värre. Någonting har saknats inom laget i år, vi lyckas inte hålla uppe tempot i ligan längre. Vi ångrar flera resultat som vi förlorat på grund av våra egna brister. Även om det är tre matcher kvar av säsongen så försöker jag att lyfta fram spelarna självförtroende genom att förtydliga att vi inte kan sluta säsongen med en förlust. Det är det minsta jag kan göra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen