Pioli: “Vi är glada att vara här, vi tror!”

Inför första mötet av Champions League-semifinalen som sparkar igång ikväll kl 21.00 svensk tid på San Siro, fick Stefano Pioli och Olivier Giroud dela med sig utav sina tankar inför det efterlängtade derbyt.

Stefano Pioli

Beslutsamhet, men framförallt glädje:
– Laget har aldrig saknat anda, men anda räcker inte om vi inte har rätt kvalitet och omsorg. Matchen kommer att bli tuff men underhållande. Jag har försökt att ingjuta beslutsamhet i mitt lag men också glädje över att spela i en sådan här match.

Tro, ingen rädsla:
– Vi har slagit ut Tottenham och Napoli, vi kan slå ut vem som helst. Inter är favoriter för vissa, men vi vill ge dem en rejäl känga. Vi måste ta hänsyn till att den här matchen spelas över 180 minuter. Vi har varit i storform i Champions League. Nu ska vi försöka ta ytterligare ett steg för att nå finalen, det skulle vara fantastiskt.

Hemmafaktorn:
– Vi förväntar oss att atmosfären på San Siro kommer att vara elektrisk. Fansen kommer att driva oss att ge allt från början till slut.

Om Leaos skadesituation:
– Han tränade på ett individuellt program idag. Han kommer att trycka på i morgon och vi får se. Om han finns med i truppen kan han spela eller till och med starta. Jag är lugn, det är spelaren och läkarna som kommer att berätta för mig om han är tillgänglig. Han har unika egenskaper och i hans frånvaro kommer vi att ha andra egenskaper på planen. Saelemaekers ett alternativ? Jag har provat olika spelare till vänster på träning, han kan spela i den rollen så vi får se vad vi väljer i morgon.

Olivier Giroud

Om semifinalen:
– Det är ett derby. Det är en speciell match. Jag gillar att spela i sådana här. Jag är stolt över det här AC Milan-laget och jag är väldigt motiverad. Jag försöker alltid vara positiv med mina lagkamrater. Vi hoppas kunna göra en bra prestation, alla måste ge 100 procent. Detaljerna kan göra skillnad.

Tillhörighet och energi:
– Jag är 36 år gammal men har motivationen som en ung man. Jag är hungrigare än någonsin men jag är inte ute efter en comeback. AC Milan är en speciell plats. Jag behövde en ny utmaning och mitt första år kunde inte ha gått bättre. Finalen skulle vara en otrolig prestation; vi skulle förtjäna den för det vi gör. Och vi kan fortfarande förbättra oss. Vi är alla ambitiösa och fulla av tro – steg för steg. Vi kommer att titta på Real Madrid mot Manchester City men vi fokuserar bara på Inter just nu.

Om ledningen vid sidan av laget:
– Maldini är här varje dag. Han stöttar oss alltid och ser oss träna på Milanello. Det överraskade mig verkligen när jag kom hit, jag hade inte förväntat mig det. Maldini och Massara finns alltid där för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen