Redaktionens spelarbetyg Milan-Inter

Klockan 21.00 blåste domaren igång matchen på ett kokande San Siro. Klockan 21.05 hade de flesta börjat inse att det var pojkar mot män på planen den här kvällen. Inter inledde med en oerhörd intensitet och när klockan slagit 21.15 stod det redan 2-0. Det gick att skymta små ljusglimtar från matchen, men överlag var det ett håglöst Milan som spelade de första 90 minuterna i det här dubbelmötet mot Inter.

Maignan 6 – Chanslös på första målet och friläge rakt framifrån på andra målet. Svårt att lasta Mike för något av målen. Gör några bra räddningar som faktiskt gör att dubbelmötet på något sätt ändå lever.

Calabria 4,5 – David(e) mot Goliat? Så kändes det i alla fall på hörnan efter 7 minuter. Chanslös i markeringen mot Dzeko och överlag en väldigt blek insats från lagkaptenen den här kvällen.

Tomori 4,5 – Kommer inte upp i tillräckligt hög nivå den här aftonen. Gör misstag som ger klara målchanser för Inter och det går att ifrågasätta positioneringen vid 2-0.

Kjaer 4,5 – Oigenkännlig från senaste matchernas insatser. Agerar osäkert och gör enkla misstag i försvarsspelet vilket leder till flera farligheter för Inter.

Hernandez 4,5 – Även Theo står för en blek insats, med tveksamma ingripanden defensivt och menlösa försök offensivt.

Krunic 5 – Tuff kväll för Krunic på mittfältet idag, där Inters mittfältstrio utan tvekan gick vinnande ur mittfältsmatchen. Lyckas inte med sin primära uppgift att hålla rent framför backlinjen ikväll.

Tonali 6,5 MOTM – Den enda i Milan som kan gå av planen rakryggad. Kämpar matchen igenom och är den som lyckas skapa någonting i offensiv riktning.

Diaz 4,5 – En insats som kan sammanfattas med ett ord: vek. För vek i dueller och upplevs vek mentalt då han upplevdes lägga alldeles för mycket krut på att gnälla istället för att spela fotboll.

Bennacer N/A – Håll alla Milan-tummar för att skadan inte är allvarlig. Spelade för lite för att betygsättas.

Saelemaekers 5,5 – Leaos skor är så klart för stora att fylla, men Alexis gör en fullgod insats under tiden han är inne. Är aktiv på sin kant och blir något förvånande utbytt relativt tidigt.

Giroud 5 – Ännu en svag insats från Giroud, som dock har en tuff uppgift när han får stångas mot Acerbi och Bastoni. Lyckas inte med något särskilt, får inte ut något i duellspelet och hade behövt vara den som tar lite extra ansvar i en sån här match.

Avbytare och tränare

Thiaw 6 – Ersätter Kjaer och gör en godkänd insats. Gör det som krävs, varken mer eller mindre.

Messias 4 – Svag insats från Messias, som inte åstadkommer någonting alls i sitt inhopp. Bränner dessutom ett superläge som är perfekt för hans vänsterfot. Där måste det vara mål (eller i alla fall skott på mål…).

Origi 5,5 – Inleder sitt inhopp piggt och skapar några chanser omedelbart. Faller därefter ur matchbilden och syns inte till särskilt mycket.

Pobega N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Kalulu N/A – Spelade för lite för att betygsättas

Pioli 4,5 – Förlorar den taktiska matchen mot Inzaghi och kommer faktiskt undan med “bara” 2-0. Mittfältet hade ingen chans mot Barella, Calhanoglu och Mkhitaryan, som vann i stort sett varenda boll och varenda duell. Nu har Pioli en knapp vecka på sig att gnugga sina geniknölar för att försöka få till en annan matchbild i returmötet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer