Införrapport: AC Milan – Inter

Milan ska för första gången på över ett decennium spela semifinal i Champions League. Detta i form av Derby della Madonnina då arenarivalen Inter står för motståndet. Matchen sparkas i gång onsdag klockan 21.00 på San Siro.

AC Milan:

I början av det nya året när klubbarna senast möttes radade Milan upp svaga insatser. Inter gick då vinnande ur båda duellerna, i ligaspelet och Italienska supercupen. Sedan dess har Milan, bortsett från rotationer, gett styrkebesked då man senast eliminerade Scudetto-vinnarna Napoli i Champions League-kvartsfinalen.

Milans senaste match var i ligan mot Lazio, som besegrades med 2 – 0 hemma på San Siro. Mot Lazio mönstrades samma elva som dubbelmötet mot Napoli i kvartsfinalen, med ett undantag. Högerytterpositionen tillsattes av Junior Messias i stället för Brahim Diaz.

I den elfte matchminuten mot Lazio tvingades Pioli till ett byte, då Leao efter en situation i offensivt straffområde tog sig för ljumsken. Det blir en kamp mot klockan, där muskelskadan undersöks kontinuerligt. Om Pioli tvingas vila Leao är den troliga ersättaren Saelemaekers, som byttes in när Leao blev utbytt.

Bortsett från osäkerheten runt Leao är alla registrerade spelare tillgängliga.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo; Krunic, Tonali; Brahim Diaz, Bennacer, Saelemaekers; Giroud

Inter:

Inter har senaste tiden visat stark form då de inte förlorat sedan mötet med Monza i mitten av april. De senaste tre matcherna har Inter gjort elva mål och endast släppt in ett. Målen gjordes av fem olika målskyttar, vilket visar att även om Lautaro Martinez är lagets främsta målskytt är han långt från enda hotet. Det kommer precis som mot Napoli krävas fullt fokus av Milans defensiv.

Spelschemat är krävande för Inter framöver då de som Milan förutom Champions League kämpar om den viktiga topp 4-placeringen i ligan. Dessutom har de en final att spela mot Fiorentina i den Italienska cupen. Inzaghi kommer, precis som Pioli, ha spelarnas återhämtning i åtanke under säsongsavslutningen.

Möjlig startelva för Inter (3-5-2): Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Dzeko, Martinez

Intressant fakta:

  • Milan har aldrig förlorat mot Inter i Champions League. De mötte varandra i kvartsfinalen 04/05 och semifinalen 02/03.
  • I årets Champions League-spel har Leao fjärde högst topphastighet (36,5 km/h). Tonali har näst högst tillryggalagd sträcka (115,6 km).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer