Pioli: “Rafa var lugn efter matchen”

En 2-0-vinst mot det lag som han själv tidigare tränat, Lazio, såg Piolis Milan hålla sig inom räckhåll till en CL-plats inför nästa säsong. Detta sade Pioli om vinsten mot Sarris Lazio till DAZN:

Hur kändes vinsten? Var den skön?

— Absolut, känslan är alltid god när vi spelat bra fotboll och fått en vinst av det. Säsongen har nästa nått sitt slut och vi är inte nöjda med våran sits i tabellen, men det här har varit en viktig vinst för oss. Om Rafa mår bra så tycker jag nog att vinsten kan känns ännu skönare för mig. Även om han är skadad så tror jag att vi klarar oss utan honom på ett eller annat sätt.

Några nyheter om Leão?

— När vi tog oss till matchen hade han inga känningar, han mådde över lag bra skulle jag säga. Sen är det klart att om det är en muskelskada att vi är noga med att ta en titt på det imorgon bitti för att få en aning om vad det kan vara. Det kan ju varit så att han fick ett slag under matchens gång. Det han sa till mig var att jag inte borde oroa mig och att det inte verkar vara något allvarligt. Vi har en match om fyra dagar och vi kommer titta till honom fram tills dess. Sen som lag måste vi fokusera på teamet och inte vad en enda spelare kan åstadkomma för oss. Det är viktigare för oss att kunna spela en match som vi gjorde idag, enhetligt, även om vi vart utan en viktig spelare för oss. Jag tror att morgondagen kommer vara viktig för honom. Han var lugn nu när han lämnade omklädningsrummet och det är ett gott tecken för mig.

Om Bennacers position som offensiv mittfältare:

— Han spelade bra under båda faserna; han ställde sig på rätt positioner och han tog sig in i motståndarnas målområde vid rätt tillfällen. Han är en stark spelare på alla sätt och vis men rent fysiskt måste han vara stark för att kunna uthålla den här spelstilen som han har. Om Isma är helt frisk och är på 100% så är han för mig en toppspelare. När vi har tre mittfältare blir vi mer kompakta och mer stabila men vi blir minst lika oförutsägbara i våra anfall. Ta till exempel Tonali idag, han spelade högt uppe i motståndarnas planhalva och visade fram fötterna under alla våra anfall. Jag har många flexibla spelare i mitt lag som jag själv kan placera lite vart jag vill. Det där är väldigt viktigt för mig som tränare.

Vad säger den fysiska prestandan om laget? Är ni fortfarande ett lag som kan sluta på topp i år?

— Laget mår bra, det såg vi idag och det var den slutgiltiga skillnaden mellan oss och Lazio. Jag tycker att Lazio bytte ut för många spelare i sin elva från den de ställde upp med i onsdags. Vi hade många spelare med färska ben som har fått chansen att vila upp sig. Nu har vi fram tills onsdagen på oss att vila. Klockan 9 behöver vi knäppa till med all energi som vi har mot ett väldigt starkt motståndarlag. Vi kommer vara beredda på allt, det ska ni veta.

Vad kommer du tänka på inför derbyt?

— Jag försöker göra mig så självklar som möjligt när jag förbereder mitt lag inför ligamatcher. Detta gör jag för att mina spelare ska vara spikade på samma idéer som mig och det fungerade mot Napoli vilket gav oss en flamma till att rulla vidare på samma vis. Vi är väldigt glada och nöjda med den här vinsten. Nu ska vi njuta av det här resultatet ända tills onsdagen. Jag ska tänka på allt jag kan tänka på inför Champions League-matchen. Vi förtjänar att spela bland de starkaste lagen i världen.

Vad sa Theo till dig vid slutet av matchen?

— Han snackade om allt möjligt. Jag pratar för fullt med alla mina spelare. Jag gillar att höra vad de har att säga.

Sa han vad hans nästa hårfärg kommer att bli?

— Jag är rädd för vad jag kommer se när jag vaknar upp på onsdag.

Vilken vinst har varit bäst för dig, den här eller den mot Atalanta?

— Vi fick in ett enastående mål idag, men den vinsten var minst lika fin den med och de har haft lika mycket betydelse för våran poänställning som denna. Theo är en helt fantastisk spelare. Den här säsongen har varit för lång och tröttsam för honom, särskilt efter hans VM-spel med Frankrike. Han har bevisat att han är en spelare i världsklass som kan göra allt som fotbollsspelare kan tänka sig behöva göra. Bara om du har en vilja kan du utvecklas till fullo och han måste börja förstå att han är den bästa ytterbacken i världen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen