Pioli: “Det är en enormt viktig match”

Efter flera månader med ojämna prestationer och resultat sitter Milan ändå i förarsätet i kampen om fjärdeplatsen med två matcher kvar att spela. Det efter att det tidigare i veckan kom ett beslut om att Juventus skulle få tio minuspoäng på grund av bokföringsbrott. Ikväll spelar Milan mot just Juventus, i en match där Milan kan säkra Champions League-spel till nästa säsong vid kryss eller seger.

Igår hade Stefano Pioli sin presskonferens inför matchen. Nedan kan ni läsa några av svaren som Pioli gav. 

Om Milans förberedelser inför matchen: 

– Det var länge sedan vi hade en hel träningsvecka. Den har vi använt till att få tillbaka vår energi och för att förbereda oss för den bästa möjliga prestationen. 

Om Juventus som motståndare: 

– Vi kommer att spela mot ett Juventus som är fokuserade och beslutsamma. Tillsammans med Napoli har dem den bästa statistiken på hemmaplan i ligan. Det är bara två matcher kvar och vi måste försöka sluta på fjärdeplatsen eller ännu bättre i tabellen. Det är en enormt viktig match. En vinst i Turin skulle betyda att vi är i Champions League.  

– Jag är säker på att Juventus kommer att vara i sitt bästa slag, men vi vill vinna för att inte behöva spela den sista matchen och fortfarande behöva ta poäng (för att säkra topp fyra). Vi måste vara fokuserade i samtliga 90 minuter, eftersom Juventus kan straffa dig när som helst.

– När vi mötte dem på San Siro spelade vi med Theo på mittfältet för att hjälpa speluppbyggnaden. Vi tänker alltid på olika lösningar. Defensivt brukar Juventus vilja växla mellan att pressa aggressivt och att ligga lågt och hålla sina positioner. Vi kommer att försöka att hitta lägen där vi kan hota och ta kontroll över matchen. Juventus är väldigt starka på fasta situationer, så där måste vi vara väldigt uppmärksamma. 

Om det kommande transferfönstret: 

– Det är inte rätt tid att prata om transfermarknaden, kontraktsförnyelser eller framtiden. 

Om vem som kommer spela i den offensiva mittfältsrollen: 

– Vi kommer att spela med Brahim i den centrala offensiva mittfältsrollen. Han är en stark spelare som ger oss många olika lösningar under matcherna. Han har vuxit mycket den här säsongen, och kan bli ännu mer avgörande i framtiden genom att göra fler mål.  

Hur Ibrahimovic mår och hans framtid: 

– Vi har varit så fokuserade och koncentrerade på våra senaste matcher, så jag har inte pratat med Zlatan om hans framtidsplaner ännu. Men han är fast besluten om att återhämta sig från sin skada. Nästa vecka kommer vi se om han kan vara tillbaka på planen till den sista matchen mot Hellas Verona. 

Om Leaos prestationer och utveckling: 

– Rafa utvecklas konstant. Hans tillvägagångssätt har förändrats, framför allt hans attityd, men han kan växa ännu mer. Han har allt som behövs för att bli en av världens bästa spelare, men för att bli det måste det bli en besatthet i hans vardagsliv. Det är hans mål. Han är en ung kille och är inte fullt utvecklad fotbollsmässigt ännu, men hans erfarenheter från den här säsongen har varit väldigt viktiga för hans utveckling. 

Förra helgen meddelade Curva Sud Milano (ultrasfans) att dem inte skulle vara på plats på Juventus Stadium i Turin på grund av det höga biljettpriset (80 euro). Istället har supportrarna planerat en resa till Emilia Romagna för att hjälpa människor som har påverkats av den hemska översvämningen.  

Pioli ger sina tankar om att Curva Sud inte kommer att vara på plats i Turin: 

– Jag tycker att det är tråkigt att dem inte kommer att vara på matchen, eftersom dem förtjänar att vara där. Men de har visat att dem verkligen är speciella, genom deras viktiga initiativ. Det gör oss väldigt stolta att ha dem som våra supportrar. 

Om säsongen och om andra lags resultat kommer att påverka lagets inställning: 

– Vi kan inte veta exakt hur matcherna som spelas innan oss kommer att gå. Allt vi vet är att vi möter ett topplag som har fantastiska spelare och en fantastisk tränare. Vi kommer att behöva göra en prestation av en hög nivå, både tekniskt, mentalt och fysiskt. Resultaten från dagen innan kommer inte att förändra hur vi kommer att ta oss an matchen.

– Vi gör inte några utvärderingar om säsongen innan säsongen är över. Vi kan fortfarande sluta på andraplats men även på sjätteplats, så det är slöseri med tid att utvärdera säsongen nu. Ambitionen är att vinna den här matchen och samtidigt säkra en viktig målsättning för AC Milan. I den här klubben är vi vana att tänka stort och att tävla på högsta nivå. För att kunna göra det måste du arbeta hårt och bra. Säsongen kan sedan bli utvärderad när den är över. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer