Stefano Pioli: “Att nå en final vore en dröm.”

Mr. Pioli tar sig an mickarna inför den avgörande matchen ikväll. Han hade en del att säga om matchen, arenan med även vad han föredrar av Champions League final eller ligaplacering.

Om matchen:

— Varje lag kommer säkert att vilja utnyttja sina chanser att göra mål. Vinnaren blir det lag som utnyttjar sina möjligheter bäst. I den senaste matchen i Milan fick Napoli en bättre start. Vi måste dra en lärdom av detta.

— Båda lagen kommer säkert att vara redo att tävla och offra sig. En stimulerande match väntar oss. Varje lag har de rätta förutsättningarna för att vinna denna match. Detaljer kan vara avgörande i denna tävling.

Om att spela på Maradona Stadium:

— Att spela hemma kan vara en fördel för Napoli och de kommer säkerligen vilja dra nytta av det. Vi har ett visst övertag inför morgondagens match. Det betyder inte att vår uppgift redan är klar. Vi måste spela på högsta nivå imorgon, och försöka slåss om avancemang till nästa omgång.

Skulle du byta ut en säker fjärdeplats den här säsongen mot en Champions League-final?

— Vi är här för att uppnå det mesta. Vi tänker match för match. Att nå finalen vore en dröm. Vi började vår väg för 3 år sedan. Alla bedömningar kommer att göras i slutet av säsongen.

Om Brahim Diaz:

— Brahim har utvecklats mycket. Han är en ung spelare, men har mycket personlighet. Han gillar att spela under press. Hans framtid? Jag skulle vilja fortsätta träna honom och jobba med honom.

Om Olivier Giroud:

— De senaste dagarna har han rapporterat problem med sin akillessena, men han mår bra. Oliver är redo att spela.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen