Införrapport: Napoli – AC Milan

Milan ställer återigen upp mot Napoli, i den andra och sista rundan av kvartfinalen i Champions League. Man tog med sig ett 1-0 fördel från förra mötet, nu väntar ännu ett möte.

Napoli:

Som vi alla fått se i det första slaget, är det främsta attackhotet från Spallettis lag och från vars fötter de möjliga farorna för Rossoneris försvar kan komma är Kvaratskhelia. Georgiern, trots chansen han missade att få Napoli i ledningen i början av matchen på San Siro, var den spelare som fullbordade flest dribblingar mot Milan i första omgången, vilket satte motståndare i problem och var tvungen att markeras av två män. Som ytterligare bevis på Napolis 22-årings skicklighet talar vi om spelaren som har flest chanser hittills i denna Champions League 15 (fem fler än någon annan). Förutom Kvaratskhelia kommer Piolis gäng också att behöva se upp för den återvändande Victor Osimhen, målskytt med 25 mål på 30 matcher 2022/23 i alla tävlingar och en dödlig spelare i boxen.

Möjlig startelva för Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui; Ndombele, Lobotka, Zielinski; Politano, Osimehn, Kvaratskhelia.

AC Milan:

AC Milan har redan besegrat Napoli två gånger denna månad: 4-0 i Serie A på Maradona och 1-0 på San Siro i den omvända matchen av denna europeiska match. Det sista laget som slog Spalettis tre gånger under en säsong var Lazio säsongen 1994/95. Dessutom har Rossoneri vunnit sina tre senaste bortaresor till Neapel, alla i Serie A: det är den längsta bortaserien någonsin mot laget från Kampanien, matchande den mellan 1948 och 1951. Senast AC Milan slog en lag två gånger under en enda säsong på bortaplan var mot Sampdoria 2015/16. Milan har inga sjukdomar eller skador till matchen, förutom Zlatan Ibrahimovic – som inte finns med i Champions League truppen.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Krunic; Diaz, Bennacer, Leao; Giroud.

Intressant fakta:

  • AC Milan nådde senast Champions League-semifinalerna säsongen 2006/07. Rossoneri har bara slagits ut två gånger efter att ha vunnit den första omgången i en slutspels-match: 2003/04 mot Deportivo La Coruña – i kvartsfinalen – och 2012/13 mot Barcelona i åttondelsfinalen.
  • AC Milan har inte släppt in ett mål i sina fem senaste Champions League-matcher, vilket är den längsta sviten för något lag i tävlingen sedan Manchester City gjorde det 2020/21 (sju vid det tillfället). Rossoneri har dock förbättrat detta, efter att ha hållit nollan sju gånger under säsongen 2004/05, när de gick vidare till finalen.
  • Vinícius Júnior (36) har gjort fler framgångsrika genomförda dribblingar än Rafael Leão (33) i årets Champions League. Ändå har den portugisiska stjärnan fullbordat mer än någon annan motståndarspelare i de nuvarande pågående slutspels-omgångarna (18).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen