OFFICIELLT: Giroud förlänger med Milan

Det har sedan länge varit känt att Milan har velat förlänga fransmannen Olivier Girouds kontrakt. Förhandlingarna har dragit ut på tiden, men nu är det klart. På sin officiella hemsida bekräftar klubben att man har kommit överens med den 36-årige anfallaren om ett nytt kontrakt.

Olivier Giroud kom till Milan på en övergång från Chelsea sommaren 2021. Hans första säsong i klubben, säsongen 2021/22, blev minst sagt en lyckad sådan. Det blev totalt 29 matcher i Serie A, varav 22 från start, och han noterades för elva mål och fyra assist. Som de flesta nog redan vet blev det också en efterlängtad Scudetto för Rossoneri, som var Milans första ligatitel sedan säsongen 2010/11.

Den här säsongen har Giroud startat i 20 av 30 ligamatcher och har gjort åtta mål och fyra assist. 36-åringen har även haft en stor inverkan på Milans positiva resultat i Champions League. Han har noterats för fem mål och två assist på tio matcher, varav ett av målen kom senast mot Napoli i det andra kvartsfinalmötet som hjälpte Milan till att gå vidare till semifinal.

AC Milan skriver på sin hemsida att Olivier Girouds utgående kontrakt har förlängts med ett år, fram till den 30 juni 2024.

Enligt pålitlige Fabrizio Romano kommer Giroud tjäna runt 3,5 miljoner euro per år (netto).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer