E115: Därför krossade vi Napoli

Ingen har missat att Milan vann över Napoli i CL kvartens första möte, Milan är redan ett av Europas 8 bästa lag sett till turneringen men vi är Europamästare när det kommer till tifo.

Rent taktiskt så gjorde Milan en match där hela laget och Pioli ska ha toppbetyg, vem kunde på förhand gissa Milan ens skulle vinna nere i Neapel. På förhand så var det inte mycket som talade för det och med en förlust där så hade Milan varit utanför dom viktiga placeringarna i tabellen som tar lagen till fortsatt CL spel nästa säsong. Napoli må varit något mindre motiverade med tanke på att ligan redan är avgjord men att bli så utklassade som laget blev vill ingen bli och målen vi fick se var helt fantastiska. 

Diaz, en spelare vi kallat för död punkt, helt plötsligt så gör han mycket rätt. Har Pioli hört våra avsnitt för vi har vid flera tillfällen sagt att vi vill se hur Diaz är som AMR och hur Bennacer hade funkat i en AMC roll. Helt plötsligt får vi se det och resultat väntade inte på sig. Taktiskt hade Spalletti gjort läxan i första CL mötet, ett möte där det ryktas att VAR inte funkade som det skulle. Det ska nog Napoli vara glada för, Milan kunde mycket väl fått minst 1 straff. Något kapten Calabria frågade om och fick kort. En petad kapten som har gått rakt in och tagit bort Serie As bästa spelare. 

Serie A börjar dra ihop sig, vi har sagt att shiten är hur vi tappar poäng i Serie A kring våra CL matcher. Vår lägsta nivå är inte hög nog och när Pioli väl roterar är det kanske för många på en gång? Något funkar iaf inte.

Oavsett hur returen går mot Napoli är jag rätt säker på att laget får ännu en gång kort resväg i nästa omgång. Inter gör en mycket bra match och gjorde Benfica riktigt dåliga. Kan vi få uppleva ett nytt 2003 men att det går bättre i en final än 2005. Drömma får man iaf. 

Podcast Rossoneri hittar ni där ni brukar eller direkt HÄR

FORZA MILAN

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen