Pioli: “Så här stoppade vi Osimhen”

Milan är vidare i Champions League efter en vinst och en oavgjord match mot Napoli i kvarten. I nästa etapp väntar ytterligare ett italienskt lag; nämligen Inter. Detta sade Pioli till Sky efter returmötet i kvartsfinalen mot Napoli:

Om känslorna efter mötet:

— Antigen hade jag känt mig som den lyckligaste eller den mest ledsna människan på planetet efter matchen ikväll. Som tur vi har gick allt som planerat. Vi tog allt ett steg i taget och vi lyckades ta oss igenom alla hinder som vi stötte på under matchens gång. Jag känner mig tillfredsställd med resan vi har gjort; inom laget, för klubben och för supportrarna. Jag bryr mig främst om supportrarna som har behövt se oss lida på planen, men det är även med deras närvaro som vi lyckat blicka framåt och se det positiva med det hela. Napoli gjorde bra ifrån sig. Osimhen är en otrolig spelare och vi var tvungna att alltid vara på alerten när han närmade sig vårat mål.

Om Politano:

— Jag vet att Politano gillar att ligga nära Osimhen. Vanligtvis brukar Politano lägga djupa bollar som Osimhen sedan söker sig till. Theo föredrar nog att spela mot yttrar som är långsammare än vad han är för att kunna ta igenom mot de i löpningarna.

Om Kjær-Tomori-duon:

— Till skillnad från hur vi brukar ställa upp stod försvararna närmare varandra för att slippa ta sig ner på några glidtacklingar. Vi vart dock färre vid kanterna men vi stoppade Osimhen från att röra bollen i vårat målområde.

Om valet av att punktmarkera Osimhen:

— Vi har bevisat att vi är ett starkt lag som spelar aggresivt och nu mötte vi en motståndare som gör exakt detsamma. Vi gjorde valet av att tysta ned en spelare som är i otrolig form, både i ligan och i Champions League. Under den andra halvleken, tack vare våran tvåmålsledning, spelade vi mer avslappnat. Rade har högt fotbolls-IQ i båda faserna av spelet, han är en nyckelspelare för oss.

Om Milans plats i historieböckerna:

— Nu snackar vi om ett legendariskt lag, jag är inte ung längre och jag är inte på samma nivå som de tidigare tränarna är på. Vad jag hade gjort om jag inte vore tränare? Jag gillar att lyssna och spela musik, jag kommer nog syssla med det när jag gått i pension.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen