Pioli: “Jag såg två klara straffar som skulle blivit våra”

En ilsken Pioli tog till DAZN:s mikrofoner efter ett 1-1-möte borta mot Bologna:

— Vi kämpade matchen ut. Sjävklart behövde vi inte börja matchen med ett underläge i första minuten. Att starta på det viset faller helt klar inte inom vårat stuk. Vi ledde matchen efter deras mål men vi var inte tillräckligt noga med att fullfölja de chanser som vi skapade. Det är klart att vi inte kan vara nöjda över resultatet. Det är synd att vi gick miste om ännu fler poäng idag.

Om de två möjliga straffarna:

— Sådana möjligheter påverkar resultatet. Jag såg två klara straffar som skulle blivit våra. Om en boll misstänks röra handen blåser du för det och lyssnar på VAR; om det inte är en handboll bekräftar VAR-rummet det åt dig. Det skulle varit två straffar till oss, tyvärr är det så.

Om matchen i sin helhet:

— Vi skulle dribblat mer men vi lyckades ändå bilda många lyckade anfall, våra avslut vart helt enkelt otillräckliga idag.

Tänker du göra något annorlunda mot Napoli?

— Det kan vara så att det är för mycket som händer inom våra huvuden och det är därför vi inte presterar i ligan. Jag märkte att Napoli har gjort exakt samma saker med bollen under de två senaste mötena men rörde sig annorlunda utan den. Vi har ett litet överläge som vi måste göra allt för att beskydda nu. Det är klart att om de spelar mer aggresivt än sist att vi måste ta till nya positioner på planen men vi får se vad som händer. Det är jämnt mellan oss två, de kommer blir en svår match för oss båda. Vi förväntar oss att de kommer sätta oss i många tuffa situationer under matchens gång som vi måste bemöta med rätt förberedelser.

Hur tänkte du med uppställningen idag?

— Tränaren måste tänka på flera saker när han väljer sin elva. I år spelar vi för att kvala till Champions League inför nästa säsong men samtidigt försöker vi nå semin under denna års kampanj. Vi spelar 6 matcher under 3 dagar, det är helt klart tufft speciellt när Europaspel alltid är av vikt samtidigt som Bologna har gjort väldigt bra ifrån sig i år. Jag valde spelarna som hade mest energi i benen och de som visat mest hunger under träningarna. Jag har en stark trupp men under träningen imorgon kommer jag be de analysera och säga vad som gick fel under den första minuten idag.

Väntar din karriärs viktigaste match nu på onsdag?

— Ni ställer samma frågor om och om igen; det är den viktigaste matchen för gruppens utveckling. Milan har en otrolig historia bakom sig men det här laget måste ta en annan väg dit för att nå upp till samma relevans. Att ta oss igenom den här omgången hade varit helt otroligt för oss. Vi kommer försöka göra något helt exceptionellt nu på onsdag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen