Redaktionens spelarbetyg: Bologna – Milan

Det blev ännu ett tungt poängtapp i gårdagens bortamatch mot Bologna i den 30:e ligaomgången. Efter att Sansone gav Bologna ledningen knappt en minut in i matchen kvitterade Pobega några minuter innan halvtidspausen till 1-1, som också blev slutresultatet. 

Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg för matchen. 

Maignan – 6.0: Utsattes knappt för något och kunde inte göra så mycket vid Bolognas tidiga mål. 

Florenzi – 5.0: Det syns att Florenzi inte är tillbaka i full form ännu efter sin skada. Kunde gjort det bättre både defensivt och offensivt. 

Kalulu – 5.5: Tappade sin gubbe vid Bolognas 1-0-mål. Det var inte enbart hans fel, då bollen aldrig skulle ha fått slagits in i straffområdet. Men han måste hålla sin markering på ett bättre sätt. Bortsett från det gjorde han det helt okej med sitt passningsspel och sina dueller. 

Thiaw – 5.5: Inte tillräckligt aggressiv och beslutsam i vissa situationer, som han så ofta har varit den här säsongen. Men överlag en godkänd insats av den unge tysken.  

Ballo-Touré – 5.0: Kunde gjort det bättre i försvarsspelet innan inlägget slogs in som ledde fram till Bolognas ledningsmål, även om han blev något neddragen. Gjorde det annars helt okej och hade några bra aktioner. Går fortfarande att förvänta sig mer. 

Vranckx – 5.0: Kämpade men lyckades tyvärr inte med så mycket mer. Kunde gjort det bättre i spelet med bollen. 

Pobega – 6.0: Kämpade och slet, men var så där i bland annat passningsspelet. Dock gjorde han det defensiva jobbet bra med ett par viktiga brytningar. Gjorde det viktiga kvitteringsmålet och det var dessutom ett väldigt fint mål. Redaktionens MOTM. 

Saelemaekers – 6.0: Var en av få som försökte skapa chanser och lyckades också några gånger. Gör ett hårt jobb över hela planen. Den bästa offensiva spelaren idag, även om det kanske inte säger så mycket.

De Ketelaere – 4.5: Fortsätter prestera på en för låg nivå. Lyckades inte med särskilt mycket. Nu har han haft mer än ett halvår på sig för att anpassa sig till en ny klubb och ny liga, men prestationerna har inte blivit bättre.

Rebic – 4.5: Svagt försvarsspel innan Bolognas ledningsmål. Borde ha hängt med Posch på ett mycket bättre sätt innan inlägget slogs in och gav inte Ballo-Touré tillräckligt med hjälp. Offensivt kom han till några chanser men lyckades inte förvalta dem på ett bra sätt. Måste prestera bättre.

Origi – 4.0: En direkt svag insats av belgaren. Lyckades inte vinna många dueller och kändes aldrig som ett hot offensivt. Otrolig besvikelse till värvning hittills och har inte visat att han är tillräckligt bra som backup till Giroud.

Avbytare:

Calabria – 5.5: Gör ett godkänt inhopp.

Messias – 5.5: Gjorde några bra aktioner och visade stundtals på sin fina teknik. Ett godkänt inhopp.

Leao – 6.0: Borde kanske ha fått en assist när Pobega fick en jättechans i straffområdet i den andra halvleken, men Pobegas avslut gick högt över. Bra inhopp.

Diaz – 5.5: Visade några gånger prov på sin fina teknik och försökte skapa chanser, även om det inte alltid lyckades. Godkänd.

Gabbia – N/A: Spelade inte tillräckligt.

Tränare:

Pioli – 5.0: Vilade hela tio (!) spelare från onsdagens Champions League-match mot Napoli. Visst, rotation inför det andra mötet på tisdag var rimligt, men att rotera tio spelare känns som en överdrift. Insatsen var inte den bästa, men överlag borde kanske Milan ändå ha vunnit matchen. Faktum är dock att det blev ännu ett poängtapp, vilket innebär att Milan endast har vunnit en av sina sex senaste matcher i Serie A. Ändå ligger Milan kvar på fjärdeplats i tabellen, tack vare Inters usla form med fyra förluster på sina fem senaste. Nu får vi hoppas att rotationen hjälper Milan till avancemang till semifinal i Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer