Redaktionens spelarbetyg Napoli – Milan.

Milan är vidare till semifinal i champions league efter att ha slagit ut napoli med totalt 2-1. Här nedan följer redaktionens spelarbetyg ifrån matchen i Neapel igår.

Maignan 8.5 – Räddar straffen med drygt tio minuter kvar att spela, ett mål från napoli där och sista tio hade blivit riktigt jobbiga. Redaktionens MOTM.

Calabria 7.5 – Har Kvaratskhelia i sin ficka i båda matcherna, dom få gånger han tar sig förbi så blir hans avslut aldrig riktigt farliga. Riktigt bra försvarat av kaptenen.

Kjaer 7.5 – Märktes inte att Osimhen var tillbaka i napolis anfall, vann i stort sett alla dueller och väldigt bra i luftspelet. Äntligen är han tillbaka i samma form som innan skadan.

Tomori 7 – Inte lika trygg i uppspelsfasen som sin kollega men besitter en oerhört viktig snabbhet som leder till att napoli aldrig riktigt hotar i djupled. Orsakar straffen, men det är väldigt olyckligt med tanke på att han måste ta emot sig med någon hand.

Hernandez 6.5 – Har vuxit mycket i det defensiva spelet vilket han visar prov på i dessa matcher där milan får försvara mycket. Gör det han ska och gör det bra.

Krunic 7.5 – Rade har vuxit enormt denna säsongen och varit en utav planens bästa i alla matcher mot napoli detta året. Springer och sliter men visar även tecken på ett lugn och en spelförståelse som vi inte sett innan.

Tonali 7.5 – Tar ett enormt ansvar på hela planen, vinner många dueller och springer konstant.

Diaz 6 – Spanjoren hade inte samma inverkan på matchen som sist men försöker alltid gå på kontring och anfall när chansen ges, försvann emellanåt.

Bennacer 7.5 – Spelar bra i den offensiva mittfältsrollen som han fått senaste tiden. Gör det otroligt svårt för Lobotka och Zielinski att hitta passningar förbi milans mittfält. Väldigt viktig i presspelet och säker med bollen i alla lägen.

Leao 8.5 – Står för kanske säsongens assist när han från egen planhalva glider igenom napolis försvar och serverar Giroud bollen till 0-1. Fixar även straffen i slutet på första halvlek. Nu måste väl ledningen lösa förlängning utav hans kontrakt ?

Giroud 6.5 – Att han tillslut får in bollen i nät höjer hans betyg. Bränner först en straff, för att sedan bara ett par minuter senare missa ett bra läge. Blir serverad öppet mål utav Leao och kan stöta in det viktiga målet som gav napoli tung uppförsbacke.

Avbytare och tränare.

Messias 5.5 – Godkänt inhopp, förändrar inte matchbilden nämnvärt men sliter lite mer än Diaz i det defensiva.

Origi 5.5 – Får ersätta Giroud, är osynlig i spelet, men får tiden att gå vilket var viktigt mot slutet.

Saelemaekers – Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli 8 – Tar milan till en semifinal i champions league med denna truppen, fått ordning på försvaret igen efter den svaga starten på året. Blev kritiserad för att ha vilat tio spelare mot Bologna i veckan men det kan ha varit en stark faktor till att dom orkade försvara i 90+ minuter igår.