Pioli: “Jag tänker redan på returmatchen”

Första mötet mot Napoli i Champions League-kvartsfinalen slutade med en hemmavinst för Milan på San Siro. Detta sade Pioli till Prime video efter matchen som avgjordes efter Bennacers mål:

Här i studion snackar de redan om returmötet, tänker du också på det?

— Det gör jag också och den matchen kommer bli minst lika bra som den här kan jag lova er. Vi såg många snabba spel ifrån oss, mycket känslor men lite för många slösade bollar om jag får säga så själv. I slutändan kommer det spelas två jämna och svåra matcher för båda lagen.

Om matchen:

— De fick en bättre start än vad vi fick, vi dribblade dåligt och försökte finta iväg de när det egentligen inte fanns någon motståndare att ta sig förbi. Sista gången Milan vann det här mötet hemma mot Napoli var för tre år sedan. Jag tycker att det är synd att vi inte tog nytta av att vi var en man mer på planen vid slutminutrarna men resultet ger oss oavsett hopp om att vi kan lyckas i nästa möte igen.

Om Bennacers nya roll som offensiv mittfältare:

— Jag försökte få upp honom (Bennacer) närmare vänsterkanten för att låta Brahim hamna mer centralt i offensiven. Isma spelade en otrolig match men han vart utmattad vid slutet av matchen.

Vem tycktde du gjorde bäst ifrån sig ikväll?

— Alla. Leão? Definitivt. Jag gillade hur Giroud spelade, jag gillade vad Tomori gjorde ifrån sig ikväll. Vi spelade i Champions League ikväll, känslan går inte att förklara. Dagens resultat påverkar inte mina förberedelser inför nästa möte mot Napoli; vi kommer ta till matchen med fullt självförtroende men vi får inte glömma bort vad Napoli är kapabla till att göra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen