Zlatan: ”Om jag bara ska spela 5-10 minuter kan jag lika gärna stanna hemma”

Efter ett års frånvaro är Ibra äntligen tillbaka från sin skada. Så här förklarar han känslan av att åter vara tillbaka på planen till DAZN-reportern och tidigare Milan-spelaren Ambrosini efter en stark vinst mot Atalanta:

— Jag vill tack alla som givit mig styrka, adrenalin och motiverat mig till att fortsätta spela; utan deras hjälp hade det nog varit tufft för mig. Jag mår bra, sen när jag tittar tillbaks på tiden så märker jag att det har gått ett år och två månader sedan sist, men det känns inte som att jag varit borta så länge. Jag kände mig fri idag och jag fick göra det jag älskar här i livet: att spela fotboll.

Om skadan:

— Om jag ska förklara allt som jag genomlidit kommer jag hålla kvar er här i timmar. Jag kämpade mycket, till och med under de sista sex månaderna av skadan. Jag ville hjälpa laget men jag kunde inte ens stå på mina två ben. Det hindrade mig från att jag ska skulle kunna vara där för mina lagkamrater. Samtidigt hade jag kunnat gjort den här operationen för sex månader sedan men sen insåg jag att det var dags för oss att vinna Scudetton. Jag lovade Pioli att ingreppet fick vänta, men jag har aldrig behövt genomgå så pass mycket smärta för att vinna en titel innan. Allmänt sett har det varit ett tufft år för mig, med det som hände med Mino. Så många människor har varit hjälpsamma till mig och gett mig en väldigt nödvändig styrka; när jag är frisk är jag starkare än alla andra, och jag menar det när jag säger det Ambro.

Om atmosfären i San Siro när han gjorde sin retur:

— Jag fick hela stadion att explodera.

Om vikten av att vara målskytt:

— Om jag inte gör mål så känner jag mig fortfarande lugn, istället passar jag bollen till mina lagkamrater och bidrar till spelet. Jag vill inte sitta på bänken något längre, nu vill jag börja arbeta. Om jag ska spela de sista 5-10 minuterna av matchen så tycker jag att jag lika gärna kan stanna hemma; jag ska kunna spela en hel match, från start till slut.

Om säsongsstarten:

— Jag kunde inte spela de första 6-7 månaderna, jag följde med laget och tittade på matcherna. Jag höll mitt löfte och höll mig borta från fotbollen för att jag skulle återhämta mig helt och hållet. Om jag hade rört fotbollen så vet jag att jag hade tappat mitt tålamod, men för Milans skull så genomgick jag min rehabilatering på distans. När jag kom tillbaka vart alla överraskade, men samtidigt visste jag vad som förväntas från mig.

Om Leãos förlängning:

— Jag har redan uppoffrat min lön för honom. Vad mer vill han ha?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer