Pioli: “Jag är inte nöjd med det jag gjort”

Trots en 3-1-förlust mot Udinese håller Milan kvar i sin fjärde plats. Detta hade en besviken Pioli att säga om mötet till Sky Sports:

— Jag märkte av flera tillfällen där vi gjorde ett fel eller begick ett misstag som påverkade resultatet negativt i det längre loppet. Vi höll inte måttet, varken prestationsmässigt eller med den energi som vi tog till matchen med. Småfelen kostade oss för mycket och det hade helt klart varit bättre för oss om den första halvan slutade oavgjort. Vi spelade inte som ett lag som skulle kunna ta igen ett nederlag idag — vi kommer och vi ska bli bättre än så här.

Om skilladerna i CL-resultaten och de i ligan:

— Det ska inte finnas några märkbara skillnader. Vi vet vad vi vill göra på planen men vi måste bevisa det också, det har vi lyckats med att göra innan.

Om lagets utveckling:

— Vi startade 2023 svajigt. Vi behövde verkligen inte förlora den här matchen, ligan spelar för stor roll för oss just nu och nivån har bara blivit jämnare med tiden.

Är du arg eller är du besviken?

— Jag är besviken, jag är inte nöjd med det jag har gjort. Jag var övertygad om att jag hade förberett spelarna med rätt information och att de även var tillräckligt motiverade för att lägga in den stöten som behövdes. Vi måste bli medvetna om att alla måste göra bättre ifrån sig. Vi kan inte bara tänka på Champions League nu.

Kommer du ändra formation?

— Jag överväger allt just nu. Jag kommer bedöma ett nytt formationsval inför de kommande matcherna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer