Ibrahimović: “Laget har inte vant sig till att spelare som ligavinnare”

Serie A:s nya äldsta målgörare, Zlatan Ibrahimović, tog till Sky Sports mikrofoner efter hans rekord i förlusten mot Udinese:

Du är Serie A:s äldsta målgörare nu när du kom ikapp Costacurta ikväll:

— Det är nog bättre att han håller kvar i sitt rekord, jag vill inte ha det.

Du har en lång historia i Milan, kommer du stanna när du hänger upp skorna, känner du dig bunden till laget?

— Jag är väldigt glad över att jag har placerat mig i en historisk plats här inom laget. Det är ett lag med en rik historia med många starka spelare som har tagit del av den. Jag är glad över att jag är en av de som varit involverad under årens gång. Målet som jag fick in ledde inte till tre poäng ikväll. Hur som helst var det min först match som kapten för Milan, jag kände mig väldigt stolt men matchen slutade inte som jag ville. Det kändes skönt ikväll, jag har inte startat en match på 14 månader. Det viktigaste för mig är att känslan fanns där, om jag mår som jag mådde ikväll så har jag ingen tvekan om att jag kan prestera framöver.

Vad ser du framemot i framtiden? Hur kom det sig att du fick armbindeln?

— Jag tror att allt hände i omklädningsrummet innan matchen. Ismaël kom fram till mig och sa att jag borde vara kaptenen ikväll. Jag sa: “Okej, jag kan lätta trycket för dig ikväll”. Det var fint av honom, jag förberedde mig för kaptenrollen så bra som jag kunde. Tyvärr gick det inte som jag ville ikväll, vi måste höja ribban.

Vad har hänt med laget?

— När man spelar som ligavinnare vill alla komma åt en och vinna, vi spelar under den pressen i år. Så är det när man spelar för ett storlag som Milan, alla vill vinna mot Milan för att de tog hem Scudetton. Kolla på Udinese, när de gör mål så firar de som om de vann ligan. Det gör de rätt i också, de vann mot de starkaste laget. Det här laget har inte erfarenheten av att erhålla några titlar, det är därför allt går upp och ner för oss. Vi kunde inte hålla i våran högsta nivå genom alla våra matcher i år, vi har inte gjort det bästa möjliga ifrån oss om jag ska vara helt ärlig. Jag skyller inte ifrån mig nu, jag säger bara som det är.

Hur är det att sitta och kolla på när ditt lag spelar i Champions League?

— Alla vill vara med och spela i Champions League. När spelarlistan skulle komma ut var jag inte redo att ta mig till planen och spela. Jag respekterade tränarens val och nu kan jag bara vara med i träningarna och hjälpa mina lagkamrater. Jag tror på laget, det har gjort bra ifrån sig hittills och det ska de göra mot Napoli också.

Hur tycker du att framtiden ser ut för de italienska lagen i Europaspelen?

— Jag ser framgångar. Vi är 6-7 italienska lag som spelar på Europanivå just nu. 3 i Champions League och resterande i Europa League och Conference League. Det är positivt att Serie A drar till sig fler åskådare i Europa, samma sak kommer även till ligaspelen. När de sa att Serie A inte håller måttet jämförelsevis till Premier League innan Italien vann EM märker jag först nu att samma kommentarer inte hörs i media numera. Jag är stolt över de italienska lagen som tagit sig vidare i Champions League.

Kommer du fortsätta spela?

— Om jag mår bra kommer jag fortsätta. De som klagar är de som slutar. Om jag mår bra vet jag att jag kan göra ännu bättre ifrån mig. Jag har kämpat mycket under de senaste 14 månaderna och jag vill ta igen den förlorade tiden nu. Allt känns rätt här i Milan, allt beror på vad de är ute efter och vad de vill att jag ska göra. Jag finns tillgänglig för tränaren, jag tänker inte ruscha något.

Om straffen:

— Enligt min åsikt fick jag in ett fint skott under den första staffen — målvakten gjorde en bra räddning. Sen fick jag slå om den och då tänkte jag att jag ska sparka bollen så hårt att målisen flyger in i målet med bollen i händerna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer