Redaktionens spelarbetyg: Udinese – Milan

Milan åker på ännu ett bakslag i Serie A efter att ha förlorat med 3-1 borta på Dacia Arena. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Maignan – 5.0: Mike hade ingen lätt kväll då Rossoneris försvar var en besvikelse denna afton. Får även lite lägre betyg då Mike inte försökte att stoppa Pereyras ledningsmål.

Kalulu – 5.5: Idag var Pierre den som gjorde bäst ifrån sig i tremanna-försvaret.

Tomori – 4.5: Engelsmannen hade stora svårigheter med Udinese-anfallet. Tomoris form denna säsong har varit allt för ojämn, där dåliga prestationer har blivit fler än de bättre.

Thiaw – 4.5: Likt sin mittbackskollega Tomori så hade tysken stora svårigheter med att hålla koll på Udineses anfall. Efter en rad fina prestationer så var detta Thiaws en utav de sämre prestationerna i Milan-tröjan.

Saelemaekers – 5.0: Springer mycket men förlorar kampen mot Udogie som leder till att Udinese gör mål.

Ballo-Toure – 4.5: Såg mestadels ut att vara ur form, har heller inte fått så många spelminuter denna säsong.

Bennacer – 5.0: Förlorade ovanligt mycket boll och dueller denna afton, en mindre bra prestation från Ismael.

Tonali – 5.0: Italienaren såg nervös ut och var inte precis i sitt spel idag.

Diaz – 6.0: Var tillsammans med Ibra bäst på plan, där Brahim hade ett par fina aktioner i matchen. Redaktionens MOTM.

Leao – 5.0: Rafa är inne i en tuff period vilket i sin tur leder till att Milan inte vinner sina matcher. Hade ett fåtal fina stunder, dock är det inte tillräckligt från en spelare i hans kaliber. Portugisen måste hitta tillbaka till sin form från förra säsongen.

Ibrahimovic – 5.5: Senast Ibra startade en match för Rossoneri var den 23 januari 2022 och idag var han tillbaka i elvan. Svensken fick bära kaptensbindeln efter en fin gest från Bennacer och fick även göra Milans enda mål från 11 meter. Det räckte inte för tre poäng, men förhoppningsvis får vi se Ibra från start fler matcher under säsongens gång.

Krunic – 4.5: Blev tunnlad nästan direkt efter att ha kommit in på plan, bortsett från det gjorde bosniern en bra insats. Tunneln drar ner på betyget en aning.

Rebic – 4.5: Åstadkommer inte något märkvärdigt i matchen, men var inte dålig heller.

Calabria – N/A: Spelade för lite för att betygsättas.

De Ketelaere – N/A: Spelade för lite för att betygsättas.

Origi – N/A: Spelade för lite för att betygsättas.

Pioli – 4.0: Formationsbytet gav en tillfällig boost för laget, och nu är Milan inne i en ny kris. Formationsbytet har även lett till att Leao inte är den Leao vi känner till, det är uppenbart att 3-5-2 inte passar portugisens spelstil och Pioli måste få ut det mesta av vår främsta spelare. Prestationerna har varit under all kritik denna säsongen, taktiskt har det svajat och självförtroendet hos spelarna har varit på botten. Bänken tillför ingenting och kan inte förändra en matchbild till Milans fördel. Juve som har ett 15 poängs avdrag är snart ikapp Milan i tabellen, det borde vara tillräckligt för att förklara hur illa Milans säsong har gått hittills när det kommer till Serie A.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen