Införrapport: Milan – Salernitana

Milan tar emot Salernitana hemma på San Siro och har ett välförtjänt avancemang i Champions League-slutspel i bagaget inför matchen.

AC Milan:

Efter en rad vinster och hållna nollor samt flera viktiga kuggar tillbaka i laget så åkte Rossoneri på en tung förlust i Florence förra ligaomgången. Några dagar senare var det dags för Champions League och grabbarna hade en fördel med 1-0 vinst inför den avgörande matchen borta mot Spurs. Matchen slutade mållös dock imponerade Milan stort och var klart värdiga vinnare efter 180 minuter. Inför matchen mot Salernitana har Mr Pioli och grabbarna chansen att klättra upp på en delad andraplats med stadsrivalen Inter. Tre poäng är otroligt värdefulla i jakten på en topp 4 placering, framförallt efter förlusten mot Fiorentina samtidigt som Inter, Roma och Lazio tappade poäng i helgen. Skadeläget ser ljust ut i truppen och enbart Junior Messias missar kvällens match med en mindre muskelskada.

Möjlig startelva för Milan (3-4-2-1): Maignan, Kalulu, Thiaw, Tomori; Saelemaekers, Krunic, Tonali, Hernandez; Diaz, Leao; Giroud.

Salernitana:

Salernitana har haft en turbulent säsong där man för tillfället befinner sig 6 poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Franck Ribery la skorna på hyllan mitt under säsongen samtidigt som klubben sparkade Davide Nicola två gånger inom loppet av en månad. För tillfället är Paulo Sousa chefstränare för Salerno som verkar ha fått ordning på saker och ting i klubben. Motståndarna kommer med en vinst och ett kryss i bagaget inför kvällens match och det lär inte bli ett enkelt motstånd för Rossoneri. Senast Milan och Salernitana möttes i ligaspelet gick Rossoneri segrande med en 2-1 vinst. Skadeläget ser också bra ut för Salernitana där endast William Troost-Ekong uteblir på grund av fraktur i benet. Intressant att notera är att den tidigare Milan-strikern Piatek ser ut att få förtroendet från start i anfallet för motståndarlaget.

Möjlig startelva för Salernitana (3-4-2-1): Ochoa; Gyomber, Daniliuc, Pirola, Sambia, Crnigoj, Coulibaly, Mazzocchi, Candreva, Dia; Piatek.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer