Uppgifter: Ibrahimović tillbaka i träning – inte med i CL-truppen

Zlatan Ibrahimovic har varit borta från fotbollen sedan förra säsongens avslut i maj, efter att ha opererat sig för en korsbandsskada. Enligt MilanNews är svensken nära en återkomst och idag tränade han för första gången med resten av laget.  

Under den andra halvan av förra säsongen hade Zlatan Ibrahimovic stora problem med sitt vänstra knä. Det visade sig vara en korsbandsskada, som han valde att operera under sommaren. Han beräknades kunna komma tillbaka efter 7-8 månader, men återhämtningen har tagit något längre tid. 

Igår kom det uppgifter från Antonio Vitiello på MilanNews att 41-åringen är på väg tillbaka och att han möjligtvis skulle kunna göra en återkomst i ligamatchen mot Torino den 10 februari. Han skrev också att det var förväntat att Ibrahimovic skulle bli uttagen i truppen till Champions League, där Milan ska möta Tottenham i ett dubbelmöte i åttondelsfinalen. 

Champions League-spel verkar det däremot inte bli för Ibrahimovic. Han har nämligen inte blivit uttagen till CL-truppen, enligt tidningen MilanNews. De skriver att anledningen var att Pioli endast ville ta med spelare som garanterat är redo för speltid mot Tottenham den 14 februari. Returmötet spelas den 8 mars. 

Däremot verkar det ändå som att Ibrahimovic närmar sig en återkomst. Enligt Antonio Vitiello tränade 41-åringen med laget för första gången sedan operationen under dagens träning. Han ska ha varit med i den första delen av träningen som spelades utan boll, för att sedan fortsätta med sin individuella rehabilitering.  

Nedan kan ni se Milans trupp för Champions League-slutspelet.

Ciprian Tatarusanu 
Antonio Mirante 

Davide Calabria 
Alessandro Florenzi 
Malick Thiaw 
Matteo Gabbia 
Pierre Kalulu 
Fikayo Tomori 
Simon Kjaer 
Fode Ballo-Touré 
Theo Hernandez 

Ismael Bennacer 
Tommaso Pobega 
Sandro Tonali 
Rade Krunic 

Alexis Saelemaekers 
Junior Messias 
Brahim Diaz 
Charles De Ketelaere 
Ante Rebic 
Rafael Leao 
Divock Origi 
Olivier Giroud 

OBS: Mike Maignan kan fortfarande registreras, dock senast 24 timmar innan första mötet mot Tottenham. Han kommer i så fall att ersätta Ciprian Tatarusanu.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer