Pioli: “Vi har taktiska besvär”

Efter förlusten mot Sassuolo lämnade tränaren Stefano Pioli, som sitter i den heta stolen i rollen som Milan-tränare, sina kommentarer till DAZN. Detta hade han att säga om Milans nuvuarande position i ligatabellen:

— Efter matchen mot Roma tappade vi tempot, vi har taktiska besvär och jag kommer behöva agera och korrigera flera delar av vårat spel som brustit under de senaste matcherna.

Vad fungerade inte idag?

— Efter halvleken hade jag förhoppningen om att vi kunde komma ikapp Sassuolo. Vi skapade mycket men efter att vi gav bort en straff tappade jag hoppet om att vi kunde vända. Vi måste göra något annorlunda från och med nu, något som är nytt för oss. Nu är det min tur att sätt mig in i arbetet och ordna till det som fattas: våran prestanda håller inte ribban. Det som fungerade för oss under de senaste säsongerna räcker inte längre tyvärr. Den här knepiga situationen som vi hamnat i kan bara lösas med starkt samarbete inom laget.

Behöver laget en reträtt från planen? Vad tycker du?

— Det är ett beslut som jag kommer fatta, jag kommer behöva förstå om det är nödvändigt för oss över huvud taget. Jag tror inte att en reträtt kommer spela en avgörande faktor i om vi vinner derbyt eller inte. Jag kommer lyssna på spelarna och känna av vilka iaktagelser som måste göras. Ingen ville förlora på det här viset som vi gjorde idag, de senaste matcherna har inte varit lyckade. Vi får inte ge upp och sluta tro på oss själva, vi ska ta till planen med våra huvuden höga. Målet är nu att vi ska ta oss vidare från åttondelsfinalen i Champions League.

Vad tror du att ägarna och direktörerna har att säga?

— När jag träffade de senast tyckte jag att vi fortfarande var enade i våra beslut. Det är ett tuft beslut att fatta, särskilt när en Champions League-plats står på spel.

Om den negativa trenden:

— Vi kommer behöva gör något för att kämpa emot den, vi har kämpat oss igenom tre krassa veckor nu. Girouds mål var ett ljus i tunneln för oss men det vart snabbt borttaget av VAR:en. Vi trodde på att vi kunde ta oss tillbaka in i matchen men sen fick de sin straff och de efterföljande besluten som vi gjorde hjälpte inte heller för den delen. Om vi behöver genomgå några taktiska ändringar så är vi självklart förberedda för det men vi kommer också behöva hinna återhämta oss fysiskt. Den här förlusten liknar den i Bergamo som jag spelade precis när jag hade tagit över som tränare. Sådana förluster är ordentliga återställare för en och är självklart inget som man vill uppleva igen. Man måste, hur som helst, göra det bästa av situationen och se till att förbättra sig inför nästa möte.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen